Trabzon’da vatandaşın yol isyanı

Trabzon’da izni alınmadan arazisinden yol geçirilen vatandaş mahkeme kararı ile yolu kapattırdı.

Trabzon’da vatandaşın yol isyanı

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da vatandaşın izni alınmadan arazisinden geçirilen köy yolu mahkemenin verdiği kararla ulaşıma kapatılınca köyde yaşayan vatandaşlar isyan etti.


Trabzon’un Çaykara İlçesi Alçak Köprü Köyü’ne 8 yıl önce Uzungöl Belediyesi tarafından açılan yol, izinsiz olarak arazisinden geçirilen yer sahibi tarafından mahkemeye başvurularak dava açıldı. Mahkeme süreci sonunda yolun kapatılması yönünde karar verildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararını uygulayarak 15-20 hanenin bulunduğu köy yolunu ulaşıma kapattı.

Yolun ulaşıma kapanması sonrasında isyan eden köy sakinleri başka yolları olmadığını belirterek yolun bir an önce ulaşıma açılmasını beklediklerini belirttiler.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok konu ile ilgili olarak Haber61’e yaptığı açıklamada “Bu yol Uzungöl Belediyesi zamanında 8 yıl önce açılmış bir yol. Vatandaşın izni alınmadan açılmış. Vatandaş daha sonra dava açmış, yargı süreci tamamlanmış ve mahkeme kapatma kararı almış. Dolayısıyla mahkeme kararı uygulanmış. Kamulaştırma çalışması başladı en kısa zamanda ulaşıma açılacak. Yol şuanda ulaşıma açık değil. 35-40 metrekare bir alan zaten. O bölgeden yukarıda 15-20 hane evimiz var. Çözeceğiz işi en kısa zamanda. Vatandaşı ikna ederek kamulaştırma yapacağız be sorunu çözeceğiz. İvedilikle mahkeme kararını uyguladı Büyükşehir Belediyesi. Biz bu süreçte inşallah çözeceğiz sorunu” dedi.

Haber: Tuncay Lakot


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber