Trabzon'un turizm cenneti Uzungöl'de rahatsız eden iddia

Trabzon'un turizm cenneti Uzungöl’de sıkıntılar bir türlü bitmiyor. Uzungöl'de şimdi de kaçak elektrik sorunu yaşanıyor.  

Trabzon'un turizm cenneti Uzungöl'de rahatsız eden iddia

Trabzon’un turizm cenneti Uzungöl, kaçak yapılardan sonra kaçak elektrik sorunuyla karşı karşıya geldi. Türkiye’de kaçak elektrik kullanımının en az olduğu il Trabzon’da, Uzungöl için ortaya atılan iddialar rahatsız etti. 


Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan turizm cenneti Uzungöl ve çevresinde elektrik sorunu baş gösterdi. Uzunca bir süre kaçak yapılar nedeniyle gündemde olan ve yetkili kişilerin hukuki işlem başlattığı Uzungöl’de yaşanan elektrik sorunu bazı art niyetli vatandaşları kaçak elektrik kullanımına kadar sevk etmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayder Yaylası ve Uzungöl söylemleri doğanın katledilme noktasında vahameti ortaya koymuştu. Gelinen noktada görünen o ki sorun sadece kaçak yapılar değil aynı zamanda kaçak elektrik.

SABAH AKŞAM ELEKTRİK KESİLİYOR

Uzungöl’de işletmecilik yapan bir esnafın sitemleri şu yönde, “3 aydır buradayım. Yeni yeni oteller yapıldı. Nüfus gün geçtikçe artıyor. Fakat artan nüfusa yeterli gelecek elektrik maalesef yok. Jeneratör de regülatör de fayda etmiyor. Yeni trafo yapılıyor diyorlar, hala yapılmasını bekliyoruz. Burası turizm bölgesi, buradaki kullanım önceden hesap edilebilir ve bu mağduriyet yaşatılmazdı. Sabah, akşam elektrikler kesiliyor. Bununla birlikte kaçak elektrik kullanımı da var. Kaçak hat çekenler nedeniyle sürekli kablolar yanıyor. Vatandaş kavga, dövüş kendi imkanlarıyla sorun çözüyor” dedi.

NE KAÇAĞA NE MAĞDURİYETE GÖZ YUMMAM

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, yaşanan elektrik sorununu doğrularken, kaçak kullanım hakkında bir şikayetle karşılaşmadıklarını ifade ederek, “AKSA ÇORUH’a başvurularımız var. Bu, belediye olarak bizim sağladığımız hizmet değil. Yetkili kişi olarak konuyu takip ediyor ve elimden geleni yapıyorum. Plana işlenmiş yeni bir trafo söz konusudur ve yapılıyor. Kaçak elektriğe gelince bize iletilmiş ya da bizim gördüğümüz bir durum yok. Eğer vatandaş böyle bir durumu biliyorsa lütfen şikayet etsin. Ne vatandaşın mağduriyetine göz yumarım ne de kaçak kullanıma” ifadelerine yer verdi.  

YENİ TRAFOYLA SORUN AŞILACAKTIR

Başkan Tok, turizm sezonuna ve artan nüfusa dikkat çekerek, “Hem turizm sezonu hem yaz dolayısıyla memleketine gelen hemşerilerimiz nüfusumuzu artırıyor. Şu an Uzungöl ve civarında bulunan 4 mahalle aynı zamanda Uzungöl’den çıkılan 12 yayla olmak üzere yaklaşık 70 bin nüfusu ağırlıyoruz. Sadece Uzungöl’ün nüfusu günlük 15-20 bin. Haliyle enerji yetersiz kalıyor ve aksaklıklar doğuyor. Sisteme aşırı derece yüklenme oluyor. En kısa sürede yeni trafonun hizmete girmesiyle sorunun aşılacağına inanıyorum” diye konuştu.  Karadenizde Sonnokta  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler