Çarşıbaşı’ndaki muhtarlar Yavuz Grup yolu için ayaklandı

"Söz değil icraat bekliyoruz"

Çarşıbaşı’ndaki muhtarlar Yavuz Grup yolu için ayaklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ankara’daki bir toplantıda Yavuz Grup Yolu’yla ilgili talimatı Çarşıbaşı’ndaki muhtarları da harekete geçirdi.

Ulaşımını Yavuz Grup Yolu’ndan sağlayan 6 mahallenin muhtarı adına açıklama yapan Çarşıbaşı Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Şimşak, “Sürekli gelişme yaşandığı söyleniyor ama artık söz değil icraat bekliyoruz. Yavuz Grup Yolu’nda birçok noktada sıkıntı var. Bugüne kadar hep sözler verildi ama henüz tutulmadı. Bakanımız Süleyman Soylu’ya daha önce Ankara’da dosya teslim etmiştik. Daha neyin dosyası yapılacak anlamıyoruz” dedi.

Çarşıbaşı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Şahinli Mahallesi Muhtarı Yaşar Şimşak, Yavuz Mahallesi Muhtarı Osman Gelleci, Kadıköy Mahallesi Muhtarı Ahmet Mor, Kovanlı Mahallesi Muhtarı Ali Kum, Erenköy Mahallesi Muhtarı Yusuf Kılıç ve Çallı Mahallesi Muhtarı Nazmi Yıldırım, Yavuz Grup Yolu’nda bir araya gelerek ortak açıklama yaptılar.

Çarşıbaşı’ndaki muhtarlar Yavuz Grup yolu için ayaklandı

YOLUN DURUMU İÇLER ACISI

Muhtarlar adına konuşan Çarşıbaşı Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Şimşak, Yavuz Grup Yolu’nun Akçaabat’ın da bazı mahalleleri dahil olmak üzere 20 civarında mahalleye ulaşım sağladığını kaydederek, “Çarşıbaşı’nın ulaşımında Yavuz Grup Yolu can damarıdır. Yıllardır siyasetçiler bu yoldan gelip geçiyor. Bize, ‘Bu yol neden şimdiye kadar yapılmadı?’ diyen siyasetçiler bile oldu. Oysa biz yıllardır bu yolun güzergahının değiştirilmesini, yeniden baştan sona asfaltlanmasını ve hatta turizm yolu kapsamında Karayolları ağına alınmasını talep ediyoruz. Bütün siyasetçiler bize ‘Tamam yapacağız’ diyorlar ama icraat sıra gelince dönüp arkalarına dahi bakmıyorlar. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı olduğu dönemde Ankara ziyaretimizde yolla ilgili bir dosya zaten sunmuştuk. Şimdi yeniden bir dosya isteniyor. Yolun bugünkü durumu maalesef içler acısı. Birçok noktasında heyelanlar var. Yapılması gereken sanat yapıları var. Yetkililer gelip bakıyorlar ve gidiyorlar. Bir duvarı yapmak neredeyse bir yılı buluyor. Özellikle kış aylarında büyük sıkıntılar yaşanıyor. Sürücüler bazı noktalarda adeta sırat köprüsünden geçiyor. Artık söz zamanının bittiğini ve icraat beklediğimizi buradan ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çarşıbaşı’ndaki muhtarlar Yavuz Grup yolu için ayaklandı

ÖNCE HİZMET SONRA OY

Muhtar Şimşak, Yavuz Grup Yolu’ndaki yeni yapılan Kovanlı bağlantısının da üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen hala bitirilip hizmete sokulamadığını kaydederek, “Türkiye genelinde ve İstanbul’daki Marmaray, üçüncü köprü, Avrasya Tüneli, üçüncü havalimanı ve şimdi de yapılacak olan kanal projesini gördükten sonra aklımıza ‘Neden 2 kilometrelik yolu bir türlü yapamıyoruz?’ sorusu takılıyor. Bunun sorumlusu kimdir? Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar bu yolu taşıdık ama maalesef hala bir sonuç alamadık. Başka ne yapmamız gerekiyor bilemiyoruz. Bu güzergahta bulunan bütün seçmen kitlesi bugüne kadar önce oy verdi sonra hizmet bekledi. Ancak bir sonuç alamadı. Şimdi önce hizmet sonra oy deme zamanımız geldi galiba” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler