Çarşıbaşı'nda dolmuş hattı isyanı! Cumhurbaşkanına şikayet edecekler

Vakfıkebir'e ulaşım için kurulması planlanan dolmuş hattı, UKOME'de yine ertelendi.

Çarşıbaşı'nda dolmuş hattı isyanı! Cumhurbaşkanına şikayet edecekler

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde vatandaşların kamu kurumlarındaki işlerini görmek için Vakfıkebir’e ulaşımını sağlaması için kurulması planlanan dolmuş hattı Trabzon Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından yine ileri bir tarihe ertelendi. UKOME’nin kararını eleştiren Çarşıbaşı’ndaki muhtarlar karara ve sorunu çözmeyen siyasetçilere tepki gösterirken, “Bir sonraki toplantıda da dolmuş hattı kurulmazsa sorunu çözmeyenleri Cumhurbaşkanlığı’na şikayet edeceğiz. O da olmazsa yönümüzü Akçaabat’a çevireceğiz.” diye konuştular.


Çarşıbaşı ile Vakfıkebir arasında ulaşımı sağlaması için her iki ilçeye kurulması planlanan dolmuş hattıyla ilgili karar Trabzon Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından yeniden değerlendirilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi. Çarşıbaşı ilçesinde bir araya gelerek karara tepki gösteren muhtarlar, Trabzon Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ile Salih Cora’yı göreve çağırdı.

Muhtarlar adına konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Şahinli Mahallesi Muhtarı Yaşar Şimşak, “Çarşıbaşı’nda adliye, banka, hastane, trafik tescil ve pasaport gibi işlemlerimizi yapmak için Vakfıkebir’e gitmek durumundayız. Ancak vatandaşlarımız Vakfıkebir’e gitmek için büyük sıkıntılar yaşıyor. İlkel bir yöntemle, saatlerce bekletilerek ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi görerek zar zor Vakfıkebir’e ulaşıyor. Bazen Vakfıkebir’e yolcu götüren taksicilerimiz darp ediliyor. Bu sadece Çarşıbaşı ilçe merkezinin sorunu değil, Fener Mahallesi ile Kaleköy Mahallesi arasını kapsayan bir sorundur. Konuyu defalarca ilgililere ve yetkililere taşıdık. En son Vakfıkebir’den 4, Çarşıbaşı’ndan da 4 araç olmak üzere toplamda 8 araçlık bir durak kurulması noktasında anlaşmıştık. Ancak geçen hafta yapılan UKOME toplantısında bu karar yeniden değerlendirilmek üzere yeniden ertelendi. Bu sorun 10 yıldır devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ise bu bölge halkının ulaşım sorununu görmezden geliyor. Vatandaşlarımız saatlerce beklemek durumunda kalıyor. Komşu bütün ilçelerin (Tonya, Şalpazarı ve Beşikdüzü) Vakfıkebir’e dolmuş hattı var. Ama sıra Çarşıbaşı’na gelince neden ‘olmaz’ deniliyor anlamakta güçlük çekiyoruz. Bize ‘Vakfıkebir’e gelmeyin’ mi denilmek isteniyor? Büyükşehir Belediyesi ya bölgedeki iki olan otobüs sefer sayısını artırsın ya da bu sorunu çözsün. Mersin Mahallesi’ne 10’un üzerinde sefer koyan Büyükşehir, Beşikdüzü’nden sadece 2 sefer düzenliyor. Bunu da anlamış değiliz.” diye konuştu.
AK Parti Trabzon Milletvekillerinin sorunu görmezden geldiğini de belirten Şimşak, “Hani milletvekili Muhammet Balta ve Salih Cora ‘Biz Çarşıbaşı’nın da milletvekiliyiz’ diyorlar ya onlardan tam da bunun gereğini yerine getirmeyi bekliyoruz. Eğer talebimiz gerçekleşmezse sorunu Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar taşıyacağız. Üzüldüğümüz nokta şudur. Trabzon’da maalesef artık çok küçük sorunlar bile Sayın Bakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşmadan çözülmüyor. Bu yerel yönetimlerden kaynaklanıyor. Siyasetçilerimizi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesini son kez uyarıyoruz. Dolmuş hattını kurun ve bu sorunu artık çözün.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber