Doğan Alayoğlu

Doğan Alayoğlu

Cardozo'yu Janko'ya çevirmeyin!

Trabzonspor sıkıntılı bir sürecin ardından yeni sezona iddialı bir giriş yapmak istiyor.

Bu noktada bordo mavili ekip oldukça fazla transfer gerçekleştirerek önemli bir hamle yaptı. Geçen haftaki yazımda belirttiğim “Trabzonspor’a devrim gerek” tezi  bir nebze gerçeğe dönüştü.

Başarısızlığa alışmış futbolcu grubu yerine heyecanlı ve başarıyı isteyen oyuncuların takviyesi şart olmuştu.  Bordo mavili takım görünüşte bu anlamda iyi bir hamleyle kendini yenileyerek yeniden yola çıkacak. Ancak yapılan hamlelerin mantığı ve planlaması ne kadar doğru o tartışılır.

Halilhodzic’ten habersiz yapılan transferlerin teker teker gönderilmeye çalışılması da bu görüşün doğruluğunu ortaya koyuyor. Tecrübeli teknik adamdan sonra yapılan transferlerin kamp görememesi ve uyum sorununun yapılan çift kale maçta bile gözükmesi de planlamanın yanlışlığını gösteriyor.

Sonuç olarak acele yapılan transferlerin ardından takımın durumuna göz attığımızda orta sahada büyük bir boşluk olduğunu görüyoruz. Forvette tartışılmayacak bir isim Cardozo var ama onun arkasında kim var. Boş ve mücadele etmeyen bir orta saha ile Cardozo gibi bir yıldızı Janko’ya çevirmek çok da zor değil.  Bourceanu orta sahadaki tek savaşacak isimken sakatlanması Trabzonspor’un en büyük şanssızlığı oldu.

Transferde solbek eksikliğinin giderilmesinden sonra orta sahadaki boşluk tehlike yaratacaktır.

Ancak bir tehlike daha varki bambaşka…

Tehlike; taraftarı ün yapmak ve popüler olmak pahasına kandırıp doğruya doğru, yanlışa yanlış diyemeyen yalakalarda.

Yönetimin doğrularını tabi ki alkışlayacağız ancak yanlışları eleştirmemek ve taraftara doğru diye savunmak Trabzonspor’un zararınadır.

Taraftara hayal satıp en ufak başarısızlıkta yine saldıracak olan bu kişiler ne yazık ki net olarak menfaat karşılığında avukatlığa soyundu.

Bakın, bu takımın hala eksikleri var.

Cardozo, Constant çok iyi başarılı transferler doğru. Ancak bu takım bir yapbozsa, yapbozun hala eksik parçaları var.

Bu takımın orta sahası yok. Bu takımın oyun kurabilecek stoperi yok. Bu takımın 10 numarası yok. Yapılan yıldız transferleri tamamlayacak savaşçı oyuncular yok. 

Bu eksikliği görmezden gelip hayal satanlar yarın lig başladığında iki mağlubiyet sonunda ne diyecekler. Halilhodzic başarısız diyecekseniz şimdiden uyaralım boşuna konuşmayın. Bu takımın yeterli düzeyde hızlı ve savaşçı futbolcusu yok. Halilhodzic hala transfer istiyor ve sonuna kadar da haklı. Bize savaşacak futbolcu lazım. Savaşlar, isimle değil gerçek savaşçılarla kazanılır.

Trabzonspor’un acilen özellikle orta sahaya takıma dinamizm katacak transferler yapması şarttır. Bu gerçeği şimdiden göremezseniz Janko’ya ettiğiniz hakaretleri kısa zaman içinde Cardozo’ya da edersiniz. Futbolu her zaman orta saha oynatır, takımın direncini yapısını kurgular.  Aman yönetim; kampa yetiştiremediniz bari lige yetiştirin, yoksa işimiz şansa kalır…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR