Cami ve din görevlileri haftası

Bulut, yaptığı açıklamada, ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası''nın ülke genelinde olduğu gibi Trabzon'da da büyük bir heyecan ve coşku ile kutlandığını söyledi. Hafta kapsamında gerçekleştirdikleri programlara tüm cami görevlileri, Kuran kursu öğreticil

Cami ve din görevlileri haftası

Bulut, yaptığı açıklamada, ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası''nın ülke genelinde olduğu gibi Trabzon'da da büyük bir heyecan ve coşku ile kutlandığını söyledi.

Hafta kapsamında gerçekleştirdikleri programlara tüm cami görevlileri, Kuran kursu öğreticileri ile camilere yardım ve katkıda bulunan hayırsever insanların katıldığını anlatan Bulut, ''Toplantılarda, camilerin önemi, sosyal hayatımızdaki yeri, birlik, beraberlik ve dayanışma, yardımlaşma, şehitlik ve cennet vatanımızda bir arada yaşama konusunda camilerin önemi anlatılmaktadır'' diye konuştu.

İl genelinde hafta dolayısıyla konferans ve etkinliklerin devam ettiğini ifade eden Bulut, ''Yarın akşam İskenderpaşa Camisi'nde aziz şehitlerimiz ve vefat eden din görevlilerimiz ile geçmişlerimiz, camilere hayır yapıp vefat edenler için bir program düzenleyeceğiz. Bu programda, cami ve Kuran kurslarımızda okunan hatmi şeriflerin duası da yapılacak'' dedi.

Bulut, başta resmi daireler olmak üzere cami yakınlarında, çevresinde bulunan yetimlerin ve fakir ailelerin hafta dolayısıyla ziyaret edildiğini, varsa ihtiyaçlarının Diyanet Vakfı Trabzon Şubesi'nce karşılandığını dile getirerek, ''Ayrıca tüm camilerimizin genel bakımı, temizliği ve inşaatı devam eden camilerin inşaatlarının hızlandırılması konusunda cami derneklerimiz ve hayırsever halkımız ve esnafımızla da sıcak görüşmeler devam etmektedir'' diye konuştu.

Hayat damarı konumunda olan camilerin, birleşme, kaynaşma, uzlaşma, sevgi ve acıları paylaşma mekanı olarak bir cazibe merkezine dönüştürülmesinin ve evlerin misafir odalarından daha derli toplu olması konusunda görevlilerinin ve halkın gayretinini devamını temenni ettiklerini belirten Bulut, şunları kaydetti:

''Din görevlilerimizin, adeta gönül doktorlarımız ve maneviyat önderlerimiz olarak bu kutsal görevi yaparken halkımıza, özellikle camiye veya cami avlusuna uğrayan çocuklarımıza bal satar, gül satar gibi tatlı, sevecen, hoşgörülü davranmalarını ve hayatlarındaki sayısız sıkıntılarını cami atmosferinde unutmak ve azaltmak isteyen halkımıza gönül ehli, sevecen, karakterli, güleryüzlü, ilim, irfan ve ahlak yüklü, siniri alınmış diş gibi son derece olgun, sabırlı davranmalarını, güzel giyimli ve herkesin gıpta ettiği örnek görevliler olmalarını bu vesileyle hatırlatmak isterim.

Sürekli okuyan, okutan ve kendini yenileyen din görevlilerimiz ancak çağdaş toplumumuza daha sıcak yaklaşabilir ve daha güzel hizmet edebilir düşüncesindeyim.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem