Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Çağatay Şahan, İSTİFA ET..

Havanın 17.45 de karardığı Trabzon’da, bu maçı 21.45’de başlatan beyin özürlülerin, artık Trabzonspor’u budamak için uğraşmadığına beni kimse inandıramaz.

24 bin kişilik Avni Aker’de yaklaşık 6 bin civarında taraftar vardı. Soğuğa ve yağışa aldırış etmeden geldiler.

Tribün baskısı önemliydi, bu baskı da kurulmadığı için orta hakem bile diyemeyeceğim Çağatay Şahan diye biri, cennet bahçesinde gibi maç yönetti.

İmkanı olup da cebinde kombinesi  veya passoligi olup stadyuma gelmeyen bordo mavili taraftarlar, bu puan kaybına ortaktır bunu bilsinler.

qwqq-001-001-001-001-001.jpg

*

Yusuf’un hasta, Cavanda’nın cezalı, Mehmet’in sakatlıktan yeni çıkması nedeniyle olmadığı Trabzonspor kadrosunda, Onur’da haftalar sonra yedek kulübesinde başladı.

N’Doye hazır olmadığı için, Cardozo’yu da her nedense kulübede oturtarak, hücumda sadece Deniz’le başlayan Şota, yine for hattında takımı yanlış başlattı diyebilirim.

Avni Aker’de Gaziantep önünde çift santrafor ile başlamıyorsan ki, bunlar hangi isimler olursa olsun, rakipten korkuyorsun demektir.

Bunlar yetmiyormuş gibi daha oyunun ilk 20 dakikası dolmadan Marko Marin ‘in baldırını tutarak, sakatlanıp oyundan çıkması, sanırım planları alt üst etti

Constant’ın sol bek de rakibe iki kez kaptırdığı topla kalesinde 2 gol gören ev sahibi, yine aynı Constant’ın uzun pasını tamamlayan N’Doye’nin asisti ve Cardozo’nun son vuruşuyla beraberlik golünü yakaladı.

*

İlk yarıda Antep ceza alanı içersinde önce kafasına ardından sol kol ve dizi ile topu düzeltip önüne indiren Daniel Larsson’un bu pozisyonuna penaltı çalmayan Çağatay, uzatmalarda yerde yatarken gözünün önünde topu koluyla kepçeleyen Arakoyo’nun pozisyonuna penaltı vermemesi tribünleri de aynı şekilde çıldırttı. Bordo mavili oyuncuları da…

Gaziantep teknik adamı Mutlu Topçu’nun da Trabzonspor’un attığı ilk golün ofsayt olduğunu iddia etmesi ve birçok pozisyon nedeniyle, her iki tarafta bu düdüklü Şahan’ın hattinden fazla hatalı bir maç yönettiğini ortaya koydu sanırım.

*

İkinci 45 dakikaya sahada maalesef hiç bir varlık gösteremeyen Deniz’i kenara alarak, Cardozo ile oyuna başlayan Şota, bu konuda yaptığı hatayı yolun yarısında da olsa düzelti ama N’Doye’nin de sakatlıktan yeni çıkması ve oyuna ilerleyen dakikalarda girmesi bu işin tuzu biberi oldu.

Orkan ve Larsson ile golleri bulan ve 2-0 öne geçen konuk ekip tam Antep havası çalmaya başlayacağım derken, Aykut ve Cardozo’nun golleriyle davul ve zurnasını çantaya koyup 2-2’ye razı olunca, kendi yarı alanında son dakikalarda baskıdan oldukça bunaldı.

Çağatay efendinin uzatmadaki yüzde yüz penaltıyı Trabzonspor lehine çalmaması, Galatasaray, Konya ve Mersin İdmanyurdu maçlarında da bordo mavililerin bilerek budandığını ve puanlarının bilerek gasp edildiğini bir kez daha kanıtladı.

*

İlerleyen dakikalarda Salih’in de yerini bir başka hücum oyuncusu N’Doye’ye bırakması Trabzonspor’un ilk 45 dakikadaki kötü futbolunu unutturup, ikinci 45 dakikada rakibini kendi yarı alanına hapsetmesi de orta hakemin yüzünden bir işe yaramadı.

Bu nasıl bir lig anlamıyorum. Her şey sahte!..

Ya deniz tarafındaki kale arkasına ne demeli, tribünün kenarında 10 kişilik bordo mavili bir grup maç 2-2 olmuş tam takımına destek vermesi gerekirken ‘’ Hurma İstifa’’ diye tempo tutmaları, saha içindeki 11 Trabzonsporluya, ihanetin son perdesi olsa gerek.

*

Karşılaşmanın son dakikasında Medjani’nin üst direkten geri gelen kafa şutu, hemen ardından Arakoyo’nun koluyla yerde kestiği pozisyonda penaltı olmayınca, Trabzonspor’un yine 2 puanı daha bir kez daha gasp edildi.

Bu arada 90+3'te penaltı pozisyonundan sonra yapılan kural hatası maçın gözlemcisine aktarıldı. O da Trabzonspor'a 'bu konuda başvurunuzu yapabilirsiniz' dedi.

Bu nasıl bir düzen Yıldırım Demirdüzen!.. Anlatta bilelim.

TFF’nin Trabzonlu yönetim kurulu üyesi İbrahim Usta ile Merkez Hakem kurulunun Trabzonlu yönetim kurulu üyesi Hikmet Öksüzoğlu’nun maçtan sonra hakem koridoruna inmeleri neticesinde, odalarında mahsur kalan karşılaşmanın hakemlerine gitmeden sanırım gerekenleri söylemişlerdir.

Aslında Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu şampiyon kim olacak bari bu 10.haftanın sonunda açıklasın da, Anadolu kulüplerinin camiaları yalandan yorulmasın.

Deniz Çoban biriken kasıtlı hatalarını anlayarak sonunda doğruyu buldu, bir süre önce hakemlik görevinden istifa etti.

Her hakem hata yapabilir ama hatayı bilerek ve kasıtlı yapıyorsan, eğer sende birazcık adamsan Çağatay Şahan, istifa et de, sende kurtar, bizde.

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR