Büyükşehir Belediyesi'nde 635 personel sözleşmeli memur oldu! Çiçek vererek teşekkür ettiler

Trabzon Büyükşehir belediyesi bünyesinde çalışan 4 yıllık ve 2 yıllık üniversite mezunu 635 personel sözleşmeli memur statüsüne geçirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nde 635 personel sözleşmeli memur oldu! Çiçek vererek teşekkür ettiler

Karar sonrasında sözleşmeli personel statüsüne geçen personelle meclis toplantısı öncesinde başkan Murat Zorluoğlu'na çiçek verdiler.

Toplantı öncesinde söz Murat Zorluoğlu "
140 tane personelimiz kapıda bize çiçek takdim ettiler. Meclisimizin verdiği yetki konusunda sözleşmeli personel konusunda çalışma yapmıştık. Çalışmamız neticesinde 4 ve 2 yıllık personelin tamamını sözleşmeli personel statüsüne çıkardık. Toplamda 635 personelimizi etkilemişti. Aralık sonu ocak başında sözleşmeli statüye geçeceğiz. Bize bu yetkiyi veren meclisimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli personel konusunda söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Arslan Güner "Sözleşmeli arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Size buket getirdiler ama bize birer karanfil verilebilirdi esprisini yapmak istiyorum. İYİ Parti grubu adına bu kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin akıllara takılan "Trabitaş ve Tulaş'tan sözleşmeli statüsüne giremeyen var. Bu konuyu aydınlatır mısınız?" sorusuna ise Zorluoğlu "Biz personel şirketlerimizde çalışan personeli belediyemizde çalıştırıyoruz. Trabitaş bizim belediye bünyesinde çalışan personel değil. Sözleşmeli alınan personel belediyede çalışmak zorunda. Trabitaş’taki personeli belediyede çalıştırmak mümkün değil. Onları eğer alsaydık yerlerine yeni personel almak durumunda olacaktık." ifadelerini kullandı. Tulaş'taki personel daha önce belediye bünyesinde çalışan personeldi. O yüzden onları almak durumunda kaldık.

Haber61 - Haber Servisi -

Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler

Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber