Trabzonlulardan Mıhlama için rekor denemesi

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde düzenlenen 17. Kadırga Şenlikleri kapsamında 68 kadın aynı anda mıhlama yaptı.

Trabzonlulardan Mıhlama için rekor denemesi

Geçen yıl 'Dünyanın En Uzun Horon Halkası' rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Orhangazi Trabzonlular Derneği, bu yıl da 17. Kadırga Şenlikleri’nde aynı anda 68 ev hanımının yaptığı mıhlama ile yeni bir rekora denemesi yaptı. Son derece renkli görüntülerin yaşandığı rekor denemesinde milletvekilleri, belediye başkanı ve davetliler yapılan mıhlamayı hep birlikte yedi. 

Orhangazi Trabzonlular Derneği’nin 17. Kadırga Şenlikleri kapsamında mıhlama rekoru denemesi yapıldı. Noter huzurunda gerçekleştirilen rekor denemesi, Trabzonlular Derneği’nin İznik Gölü Orhangazi sahilindeki festival alanında yapıldı. 



68 ev hanımı ocakların başına geçti 

Orhangazi Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Karagüzel ve Organizatör-Sunucu Soner Yolsal’ın sunumu ile gerçekleşen rekor denemesi için festival alanına 100 adet piknik tüpü konuldu. Festival alanında alınan başvurular neticesinde ise 68 ev hanımı rekor denemesine katılmak için başvuruda bulundu. 

Aynı anda pişirdiler 

Malzemeleri hazır olan mıhlama için ocak başına geçen ev hanımları Karadeniz Bölgesi’nin sevilen yemeği mıhlamayı aynı anda pişirdi. Mıhlama rekor denemesi esnasında son derece renkli görüntüler yaşandı. 



Protokol de ocak başına geçti 

Mıhlama rekoru denemesini AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, CHP Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, siyasiler ve Orhangazi’de yaşayan binlerce Karadenizli izledi. Mıhlamaları pişiren ev hanımları maharetlerini ocak başında sergilerken, milletvekilleri ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, rekor sonrasında ev hanımlarının yanında ocak başına geçti. Rekor denemesinin ardından ise protokol üyeleri ve vatandaşlar mıhlamaları yedi. 



Guinness'e başvuru yapılacak 

Mıhlama rekoru için Trabzonlular Derneği yöneticileri tarafından Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruda bulunulacağı kaydedildi. Rekor, Guinness Rekorlar Kitabı tarafından kabul edilirse dünyadada bir ilk olacak. 

Mıhlama rekor denemesinin ardından programa katılan milletvekilleri ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Kadırga Şenlikleri'ne katılan vatandaşlara hitap etti. Orhangazi Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi ise şenliklerin ana sponsoru olan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a teşekkür plaketi takdim etti. Programda ayrıca şenliklere sponsor olan diğer firma yetkililerine de birer teşekkür plaketi takdim edildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler