İki dağcının ölüm nedeni belli oldu

Bursa Uludağ'da iki dağcının ölüm nedeni belli oldu

İki dağcının ölüm nedeni belli oldu

Bursa Uludağ'da dün bulunan ikinci cansız bedenin Mert Alpaslan'a ait olduğu Adli Tıp Kurumuna gelen yakınları tarafından teşhis edildi. Yapılan ilk incelemede, Mert Alpaslan ve Efe Sarp'ın ölüm nedeni "ısı kaybına bağlı hipotermi" olarak belirlendi.

Uludağ Küreklidere mevkisinde Efe Sarp’a ait cansız bedenin bulunmasından yaklaşık 3 saat sonra 1 kilometre uzaklıkta ulaşılan ikinci cesedin, sarp ve kayalık bölgeden çıkarma çalışmaları dün geç saatlerde tamamlandı.

Derekızık mevkisinden Kestel ilçesine getirilen cansız beden, kara yoluyla 112 Acil Servis ambulansıyla Bursa Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. İkinci cansız bedenin ait olma ihtimali bulunan Mert Alpaslan’ın yakınları da kimlik teşhisi için kuruma geldi. İçeri alınan aile cansız bedenin Mert Alpaslan’a ait olduğunu teşhis etti.

ÖLÜM NEDENİ HİPOTERMİ
Adli Tıp uzmanlarının yaptığı ilk incelemede, Alpaslan’ın ölüm nedeninin de “ısı kaybına bağlı hipotermi” olarak belirlendiği ifade edildi. Adli Tıp Kurumunda gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından cenazeleri yakınlarına teslim edilecek iki arkadaştan Efe Sarp’ın Aydın’da, Mert Alpaslan’ın ise İstanbul Küçükçekmece’de son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

SARP VE ALPASLAN’IN CENAZELERİ YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ 
Bursa Adli Tıp Kurumundaki inceleme ve otopsilerin ardından iki arkadaşın cenazeleri, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğüne gönderildi. Gasilhanede işlemleri tamamlanan naaşlar, Sarp ve Alpaslan’ın yakınları tarafından teslim alındı.

Sarp’ın cenazesi Aydın’ın Karacasu ilçesine, Alpaslan’ın naaşı ise İstanbul Büyükçekmece’ye, Büyükşehir Belediyesince tahsis edilen araçlarla yola çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler