Hasta-hekim tartışmasında doktora soruşturma açıldı

Bursa'da bir hastanede, hasta ile doktor arasında çıkan tartışma sonrası Sağlık Bakanlığı, doktor hakkında idari soruşturma başlattı.

Hasta-hekim tartışmasında doktora soruşturma açıldı

Sağlık Bakanlığınca, Bursa'da Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinde hasta ile hekim arasındaki tartışmaya ilişkin idari soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bursa Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinde yaşanan ve sosyal medyaya yansıyan olayla ilgili açıklama yapılmasına gerek görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Olay günü nöbetçi hekimin acil ameliyata girmesi nedeniyle acile gelen yeşil alan hastalarının bir süre beklemesinden kaynaklı olarak bekleyen bir hasta ile bir başka hekim arasında tartışma yaşandığı anlaşılmıştır. Bu tartışmada hekimimizin üslubu ve mesleği ile bağdaşmayan ifadeleri bizi ziyadesiyle üzmüştür. Sağlık personellerimizin uzunca bir süredir zor koşullarda ve yoğun mesai ile çalıştıkları ve insani ölçülerde yıpranmış olmaları anlaşılabilir olsa da mesleki ciddiyetten ayrılmamak esastır. Bu kapsamda idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler