Çöp evde bulunan çocukla ilgili flaş açıklama! İşte son hali

Çöp evde bulunan Cem Muhammet'in sağlık durumuyla ilgili flaş açıklama.

Çöp evde bulunan çocukla ilgili flaş açıklama! İşte son hali

Bursa’da boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada teyzesi Kamuran Pınar A. tarafından alıkonulup, baygın halde bulunan Cem Muhammet A.'nın sağlık durumuyla ilgili flaş açıklama yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan 9 yaşındaki çocukla ilgili, "Önemli olan onu bu yaşadığı şeyleri geride bırakabilecek kadar güçlü yetiştirebilmek bundan sonrasında. Ama toplumun, hepimizin görevleri var." dedi.

Cem Muhammet'in tedavi altında olduğunu ve genel sağlık durumun iyi olduğu belirten Özkan açıklamasında, "Gelişme geriliği mevcut ama aslında daha önemlisi muhtemelen şu an çok algılayamadığımız ama tedaviler ve takipler sırasında anlayacağımız maalesef ruhsal travmalarını göreceğiz. Bence burada önemli olan 2 şey var. Birincisi hiç bir canlının hak etmediği bu davranışı yapan insanların yanına kar kalmaması. Elbette o ailelerin şu anki durumunu bilmiyoruz. O açıdan yargılamak çok doğru olmayabilir ama kendi adıma, vatandaş olarak bunu söylüyorum. Doktor olarak değil. Vatandaş olarak hiçbir şekilde hiçbir canlıya zarar kimsenin verememesi, vermeye kalkışmaması ve bunun en ağır yaptırımlarla karşılacağını bilerek bunu kalkışmaması gerektiğini bilmesi. Bir şekilde yaptırımların biraz daha ağır olması gerekiyor." dedi.

Çöp evde bulunan çocukla ilgili flaş açıklama! İşte son hali

"BÜTÜN TOPLUMUN GÖREVLERİ VAR"

Özkan sözlerine şöyle devam etti; İkincisi de, bu çocukta önemli olan muhakkak Akdeniz Üniversitesi doktorlarının tedavileri olacaktır. Bir süre içinde sağlığına kavuşacak ama ruhsal sağlığı açısından bütün toplumun görevleri var. Nedir bu görevler? Ona sevgi vermek. Devletimiz onu koruyacak biliyorsunuz Sosyal Hizmetler Merkezi'nde. Birçok çocuğumuz geliyor buraya. Çok iyi bakılıyor. Ama halkımıza, bize düşen bir şekilde bazıları ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Bu anlamda ben onlara da seslenmek istiyorum. En önemli şey sevgi. Hepimiz sevgi vereceğiz ki, toplumun sağlıklı, huzurlu olması için bireylerin sağlıklı, mutlu ve sevgi dolu olması gerekiyor. Akdeniz Üniversitesi olarak verdiğimiz tıbbi müdahale, psikiyatrik ve sevgi demek istiyorum.

Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete de çocuğun sağlık durumuyla ilgili, "Uzun süre açlıktan sonra aniden beslenmeye geçmemek gerekiyor. Beslenme sendromu gelişebiliyor. Bu yüzden yüksek kalorili değil de düşük kalorili, yavaş beslenme sürecine başladık. Bu tabi zaman alan birşey. Umarım en kısa zamanda çocuğa gereken takviyelerle onun normal hayatına geri döndürebileceğiz." ifadelerine yer verdi.

Çöp evde bulunan çocukla ilgili flaş açıklama! İşte son hali

"GÜLÜMSEYEN BİR ÇOCUK"

Çok güzel bir çocuk olduğunu belirten Özkan ise; "Gülümseyen bir çocuk. Ben aslında ilk daha korkak bir çocuk bekliyordum. Ancak bizi mutlu etti. Gülümsüyor, bizimle iletişime geçiyor. O anlamda tabi olumlu veriler. Bu beni çok mutlu etti açıkçası daha farklı bekliyordum. İnşallah önümüzdeki süreç uzun bir süreç psikiyatrislerimiz daha iyi bilirler ama uzun bir süreç. Önemli olan onu bu yaşadığı şeyleri geride bırakabilecek kadar güçlü yetiştirebilmek bundan sonrasında. Ama toplumun, hepimizin görevleri var. Çocuklarımıza yeterince sevgi vermek, sahip çıkabilmek en önemlisi bence bu. Çocuklarımıza sahip çıkalım lütfen." açıklamasını yaptı.

"YAŞITLARINI YAKALAYABİLMESİ ZAMAN ALACAK"

Herhangi bir organ yetmezliğinin olmadığını belirten Özkan; "Çok ciddi bir gelişme geriliği mevcut ve biraz sıvı açığı var. O sıvıyı takviye edeceğiz. Daha sonra yüksek kalorili, bol vitamine geçilecek. Amaç yaşıtlarını yakalayabilmesi. Bu zaman alacak. Benim beklentim biraz korkak, konuşmayan bir çocuktu. Ama gülümsedi. Maalesef hiç okula gitmediğini öğrendim. Bu çok üzdü beni. Okuma-yazma bilmiyormuş. Ufak tefek oyuncaklar götürdük. Çok mutlu oldu oyuncakları görünce. Yavaş yavaş teza fasulye yemiş, çorba içmiş, yoğurt yemiş. Çok minik olsa da. Bunlar bizi mutlu etti." ifadelerine yer verdi.

ÇOCUĞUN BOYU VE KİLOUSU

Çocuğun kilosuyla ilgili de bilgi veren Özkan Cem Muhammet'in 17 kilo, 138 cm. olduğunu söyledi. "Taburcu olması için daha çok erken. Tabi psikiyatrik gelişimiyle de alakalı. Zaman içerisinde göreceğiz." diyen Özkan şu sözlerle açıklamalarına son verdi; Bu çok küçük ebatlar. O yaştaki çocuğun olması gerektiği ölçüler değil bunlar. Kontak çok önemli. Ona çok özel olduğunu hissettirmek lazım. "Burada olmaktan mutluyum, çok fazla isteğim yok" dedi.O oyuncağı görünce çok mutlu oldu. Ufak tefek bir şeyler yediğini ifade etti. Dedim, "Söyle ne istiyorsan biz buradayız." Gülümsüyor zaten. İnşallah bundan sonra devletimiz zaten ona sahip çıkacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler