Bursa’da Artvinliler tek yumruk!

700 bine yakın Artvinlinin yaşadığı Bursa’da hemşeri dernekleri birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Bursa’da Artvinliler tek yumruk!

Nüfus yoğunluğu yüzünden  “Burtvin” olarak bilinen Bursa’da Artvinliler tek yumruk  tek ses olamamanın kaygısını son dönemlerde fazlasıyla yaşıyordu .Arka arkaya kurulan hemşeri dernekleri yüzünden dağınık bir görüntünün sergilendiği Bursa’da yaşayan  Artvinliler yaşanan sorunlara  çözüm noktasında bir araya geldi. Bursa Artvinliler Konfederasyonu(ARKON) çatısı altında birlik ve beraberlik toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Bursa Artvin’i temsil eden vakıf ve dernek başkan ve yöneticileri  de yoğun bir katılım gösterdi.

Artvinlilerin tek bir çatı altında güç birliğine ihtiyacı olduğunu dile getiren ARKON Başkanı Fetanet Yıldırım “İstişare toplantımız oldukça samimi ve sağlıklı bir ortamda geçti. Katılım gösteren herkese öncelikle teşekkür ederim. Umarım toplantıda alınan kararlar en kısa zamanda hayata geçer. Biz Bursa’daki Artvinli hemşerilerimizin uzun zamandan beri bu dayanışmayı ne kadar çok istediğini biliyoruz. Her türlü görüşlere her türlü fikirlere elbet açık olacağız ama tek derdimizin Artvin olması gerek. Yaşamın her alanında dayanışmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Bursa’da Artvinliler tek yumruk!

Bursa’da Artvinliler tek yumruk!

Bursa’da Artvinliler tek yumruk!
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler