Yangının yaraları sarılıyor

Burdur'un Tefenni ve Gölhisar ilçelerine bağlı iki köyde aynı gün çıkan yangında 11 ev ve 1 ahır kullanılamaz hale geldi. köylülere AFAD tarafından çadır kurulup, çeşitli yardımlar yapıldı.

Yangının yaraları sarılıyor

Tefenni'ye bağlı Başpınar Köyü'nde geçen cumartesi günü, iddiaya göre ekmek yapılırken sıçrayan kıvılcımlardan başlayan yangın 7 evin kül olmasına yol açtı. Aynı saatlerde Gölhisar'a bağlı Hisarardı Köyü'nde Hüseyin Turgut'a ait samanlıkta elektrik hattındaki kısa devreden çıktığı tahmin edilen yangında ise 4 ev ve bir ahır kullanılamaz hale geldi. Ahırdaki 10 küçükbaş hayvan telef oldu, yüzlerce balya saman küle döndü. Burdur AFAD Müdürlüğü tarafından köylere çadır kurulurken, evleri zarar görenlere battaniye ve nevresim yardımı yapıldı.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'le birlikte Başpınar ve Hisarardı köylerine giderek vatandaşa geçmiş olsun dileğinde bulundu. Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da Başpınar'a gelerek vatandaşa geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yanan evlerden birinin Solmaz'ın koruma polisinin ailesine ait olduğu belirtildi. Başpınar Köyü'ndeki enkazdan duman yükselirken, Tefenni Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri de soğutma çalışmalarını sürdürdü.

Vali Şerif Yılmaz, yangınlarda zarar gören vatandaşın yaralarının sarılacağını belirterek, "Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz" dedi.

Milli Takım kampı yarıda bıraktı

Yangını duyunca Edirne'deki milli takım kampından köyüne dönen Güreş Milli Takım Antrenörü İlkay Kaya, "Doğup büyüdüğümüz, çocukluğumuzun geçtiği ev enkaza döndü. Kaderin cilvesi. Allah'tan can kaybı olmadan atlattığımıza şükrediyoruz" diye konuştu.

'Cenazeyi bıraktık söndürmeye koştuk'

Köyün eski muhtarı Tahsin Arık, vefat eden babası Hasan Arık'ın cenaze namazını kılmak için hazırlandıkları sırada yangın çıktığını gördüklerini anlattı. Arık, "Çok kalabalıktık. Yaşlı teyzemiz başta haber etseydi söndürebilirdik. Cenazeyi bıraktık, söndürmeye koştuk. Evlerde yaşlı ve yatalak insanlar vardı. Onları kurtardık. Daha kötüsü de olabilirdi. Tüm vatandaşımıza geçmiş olsun" dedi.

85 yaşındaki Kamile Özdemir de "Nasıl olduğunu anlayamadım. Cenaze evine gitmiştim. Baktık evimiz yanıyor" diye konuştu.
Yangın çıkan köylerde yaralar sarılıyor


Yangın çıkan köylerde yaralar sarılıyor
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler