Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Bu takım Covid olmuş

Kupanın son şampiyonu Trabzonspor, telafisi olmayan tek maçta Adana Demirspor’u konuk ederek, bu hafta yine Medical Park’da oynayacağı Çay Kur Rizespor maçı öncesin de, kendi kötü fotoğrafını da görmüş oldu.

Bana göre bordo mavililerin bu fotoğrafı, siyah-beyaz, hatta flu gibi.

Kim oynarsa oynasın as, yedek, fark etmez. Bir takımın bir oyun anlayışı yoksa, ya da var da bunu sahada ki kumaşı pahalı ama kendi futbolu ucuz oyuncular algılayamıyorsa, ya antenleri bozuk, ya da halen nerede oynadıklarının farkında değiller. Dedim ya son yazımda, dua edin tribünde taraftarlar yok. Arkanıza teneke bağlardılar vallahi.

Anladık kupa maçı! Yani eleriz havası… Nwakaeme, Djanıny, Ekuban, Uğurcan gibi oyuncular kadroda yok. Parmak, Marlon, Yusuf kulübe de, Ömür ve Salih, covid nedeniyle tedavi altında.

Her ne olursa, her nasıl olursa olsun. Sen Trabzonspor’sun aga, çıkacaksın final maçı gibi oynayacaksın.

*****

Bu 11’de orta sahada basan, ısıran adamın yok. Karşındaki takım 1.ligin güçlü ekiplerinden biri. Oyuna bir türlü domine, yani baskı ve üstünlük kuramazsan, Çemişkezekspor! önünde de zorlanırsın.

Basan oyuncun sahada yoksa, sahadakilerden Pereira’yi sür orta sahaya, Serkan’ı koy sağ bek’e. Gerçi buda ikinci yarı oldu. Yine sarı kartı olan Pereira, yerini Serkan’a bıraktı.

Devre arası ilk 45 dakikanın gölge ve sis altındaki isimleri! Plaza ve Bilal yerlerini, 46. dakikada genç oyuncular Safa ve Kerem’e bırakması ise doğru karardı.

Güneyin güçlü ekibinde Kosecki ve Yunus paslaşması ile gelen golde , İkinci yarı Sedat’ın yerine oyuna giren Yunus, iyi ki topa son anda kötü vurdu ve gol oldu. Eğer ayağının üzerine tam otursaydı, o meşin yuvarlak, auta çıkardı.

Bu akşam, ev sahibin duran top harici gol bulması, bana göre mucizeydi. İşte bu duran toplardan birinde, köşe atışından gelen topa Vitor Hugo kendine yakışanı yaptı. Skor da dengeyi sağladı.

Bordo mavililer, isteksiz idi, rakip yarı alana girmekte çok zorlandı. Çok pas yaptı ama bitirici paslaşmaları asla gelmedi.

*****

Konuk ekipte kadro dışı olan Volkan ve Erkan Zengin’in olmaması, onlar için belki bir eksiklikti ama bu eksikliği kulübede sakladıkları iyi adamlarla kapattılar.

Cüneyt Dumlupınar’ın ikinci yarı sahaya sürdüğü, Pa Amat Dibba ve Mehmet Akyüz kalitesi takımlarına yansıdı ve takımlarını öne geçiren varyasyonda imzaları oldu.

Kamil ve Diabate, yerlerini son sahnelere doğru, Yusuf Sarı ve Parmak’a bıraktı ama Abdullah Avcı geç kaldı.

Buna rağmen Parmak, kaptan kolluğuna takarak, oyuna yüksek katkı koydu, pozitif hareket getirdi.

Oyuna sonradan giren Safa Kınalı’nın yakaladığı iki pozisyonda, kaleci Vedat’a şutunu gereksiz yere acele edip, çok erken kullanmasını, tecrübesizliğine bağladım.

Mağlubiyetten yada kupadan yakışmayan bir şekilde erken elenmesinden ötürü yazmıyorum ama bu Trabzon ekibinde özellikle Plaza’dan televizyon, Bilal’den de alt sehpası olur.

İlk golde köşe atışını kullanan Baker, karşılaşmanın artı beş dakikası oynanırken, oyun bitmek üzere iken bir başka duran topu kullandı ve yine bu topla havada Vitor Hugo buluşunca, ev sahibin kulübesi çayda çıra oynadı.Bu takımın bu sezonki en iyi, en isabetli transferi Hugo'nun son anda beraberlik golü gelmesinin ardından, Yusuf Sarı’nın düşürülmesinde kazanılan temdit penaltısını ise bu 90 dakikada iki asiste imza atmış Baker’ın kaçırması ona hiç yakışmadı. Eğer bu atışı yazsaydı hem maç biterdi. Hem de Baker iki asist, bir penaltı golü ile bu akşam kendini taçlandırırdı.

Bu an, işte bu maçın kırılma noktasıydı. Atsaydı Trabzonspor 16’ya kalacaktı, atamadı. Durum en sonunda penaltılara kalınca, bana göre bu maçı isteyen ve ana sütü gibi hak eden Adana Demirspor’un turu geçmesi, sanırım bordo mavili oyunculara Ç.K Rizespor maçı öncesi kapak olur.

Maç biterken son saniyede maçın uzatmaya gitmesi, Trabzonspor’un avantajı oldu. Çünkü; penaltı kararına itirazını sürdüren Adana Demirsporlu Rassour, kırmızı kartla uzatmaya giden takımını 10 kişi bıraktı.

Oyunun ikinci kırılma noktası ise son yarım saat bir kişi eksik oynayan konuk ekipte, uzatmanın son dakikasında Mehmet Akyüz’ün kaçırdığı net gol pozisyonuydu.

İş penaltılara kalırsa, aklımdan şu geçiyordu. Konuk takımın kalecisi Vedat, bugün çok istekli, sıcak ve çok iyiydi. Yani bu karşılaşma penaltılara kalırsa Trabzon’un işi zor diyordum. Maalesef

öyle de oldu.

*****

Hakem triyosu çok kötü bir iz bırakacak, bir bayrak kaldırmadı, bir düdük çalmadı.

Uzatmaların her iki yarısında da, oyun disiplininden kopmadan saygı gösterilecek oyununu sürdüren Adana Demirspor takımını, yürekten kutlamadan geçemeyeceğim.

İranlı Hosseini’yi bu karşılaşma boyunca da adeta kulübede unutan, uzatmada tek oyuncu hakkını da kullanan Abdullah hoca, günün başarılı, özgüveni, çabukluğu ve kalitesi yüksek ama fazla yorulan genç oyuncusu Faruk Can’ı kenara alarak, Marlon’u sol kanata koyması, hücum gücünü arttırdı. Bana göre Trabzonspor bu akşam Faruk Can Genç’i ve sakatlıktan sonra Yusuf Sarı’yı kazandı.

Özellikle Yusuf Sarı’nın forma giydiği sürede, Bilal, Plaza ve Diabate’den çok daha kalite oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Yani Yusuf Sarı varken, adı geçen bu üç kişi bu takımda asla direk oynamaz. Kızım sana diyorum ama kenar kulübe sen işit!

Abdullah Avcı hocam, sen takımı hep böyle yan yan, yengeç futbolu oynatıp dikine oynatmazsan, son kupa şampiyonunu böyle ilk maçında evine gönderirsin.

Eğer, Trabzonspor böyle oynamaya devam eder, ve bu ruhsuz, umursuz tiplerle sahaya çıkarsa, cumartesi günkü Ç.K Rizespor maçının skorunu, düşünemiyorum bile!

Gişelerin önünde sabahlamıştık!..

Gişelerin önünde sabahlamıştık!..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR