Haber61

Haber61

Bu sezon böyle

Bakmayın siz "Trabzonspor'un Avrupa hedefi var" dediklerine. Bu takımın tek bir hedefi var. O da bu sezonu bir şekilde bitirmek.

Kimse kimseyi kandırmasın. Bilet fiyatlarının neredeyse yok pahasına satıldığı bir maçta bile seyirci maça ilgi göstermiyor.

Oyuncular hakeza aynı şekilde.

Hami Hoca biliyor ki sezon sonunda olmayacak.

İşte bu şartlar altında Başakşehir gibi takım olmayı becerebilen bir ekip karşısında alınan bir puan önemlidir, başarıdır.

Trabzonspor iyi oynamıyor, futbol adına doğruları yapamıyor. Görünen bir sürü eksik taraf var. Kısa sürede düzelmesini beklemek hayalcilik olur.

Özellikle ilk 45 dakikada Erkan ve Özer'in ısrarla içeriye kat ederek oynama isteği Başakşehir savunmasının istediği bir kurgu idi.

Sahadaki doğruları görmek adına biraz rakip takıma bakmak yeterli olur. Rakibin her iki merkez savunmacısı Eprianu ve Yalçın Ayhan zor pozisyonda bile olsa topu kendi arkadaşlarına kazandırmak için büyük çaba harcıyor ki, rakibin eline geçmesin.

Trabzonspor'un hem savunma hem de orta saha oyuncularının böyle bir kaygısı yok maalesef. Gelişi güzel uzaklaştırdıkları her top, Başakşehirli oyuncular tarafından rahatlıkla kazanılıp yeniden Trabzonspor kalesine yönlendiriliyor.

Hücum bölgesinde ister Muhammet Demir oynasın, isterse Cardozo hep yalnız kalıyorlar. Hücum yönü yüksek orta saha oyuncuları Erkan, Mehmet ve Özer oyun olarak Muhammet Demir'e çok uzak kalıyorlar. Yüksek toplarda üstünlüğü olan rakip savunma karşısında Muhammet'ten hava topunu kazanıp, rakiplerini geçip gol atmasını beklemek imkansız.

Ekici'nin en uçta yer alan Muhammet gibi Cardozo gibi oyunculara yakın oynaması, onlara partner olması lazım.  Aksi halde Trabzonspor'un gol bölgesinde kim oynarsa oynasın yalnızlığa mahkum olur.

Aytaç'ın ilk sarı kartında hakem Hüseyin Göçek'in tercihi kırmızı olsa kimse ses çıkartamazdı. Aynı Hüseyin Göçek, özellikle ilk yarıda Başakşehir ceza sahasına yakın bölgelerde Trabzonspor lehine düdük çalmamaya dikkat etti.

Trabzonspor taraftarı sabırlı olmalı. Öyle yada böyle bundan sonraki altı maçı geride bırakmalı ve önümüzdeki sezona odaklanmalı.

Son sözümüz de Ramazan Övünç'e...

İnşallah en kısa sürede sahalara döner ve başarılarını izlemeye davet ederiz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR