Tanju Akıncıoğlu

Tanju Akıncıoğlu

Bu mücadelenin neresindeyiz?

Gençlerbirliği deplasmanından alınan 3 puan Trabzonspor’un lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 4’e indirdi.

Özellikle Ankara’da alınan bu galibiyetin baş mimarlarından olan 19 Mayıs Stadyumu’ndaki Trabzonspor taraftarlarını tebrik ediyorum. Maçın başlama düdüğünden bitişine kadar takımlarına verdikleri destek için onları bir Trabzonsporlu olarak kutluyorum
 
Süper Lig’de 14.hafta karşılaşmaları sonunda gördük ki Trabzonspor’un bu lig’de şampiyonluk şansı hala devam ediyor. Öyle futbolu çok bilenlerin (!) dediği gibi Trabzonspor bu başkan, bu hoca ve bu kadroyla bu yıl küme falan düşmez. Düşmeye de oynamaz.
Yeter ki kişisel hesaplaşmalarımızı Trabzonspor’un başarısızlıkları üzerine kurmayalım. 
***
Trabzonspor’un 2010-2011yılında elinden çalınan şampiyonluğu için hak arayışları devam ediyor. 
9 aydır başta İstanbul olmak üzere Ankara, Bursa, ve Trabzon ile geçtiğimiz günlerde de İsviçre’nin Nyon kentinde UEFA merkezi önünde “Temiz Futbol “ eylemi yapıyor. 
 
Bu bir avuç insan yurdun ve Dünya’nın çeşitli yerlerinde F.B tarafından çalınan haklarını aramak, seslerini duyurmak için mücadele verirken biz ne yapıyoruz?  
Ya sahi bu insanlar ne yapıyor? 
Biz bunların neyin mücadelesini verdiğini gerçekten biliyor ve anlayabiliyor muyuz?
Biliyorsak neden onların bu haklı mücadelelerinde yanlarında değiliz de, Avni Aker’de maç izler gibi onları sadece televizyon ve gazetelerde çıkan birkaç küçük başlıklı haberden takip ediyoruz.
Peki  hiç kendinize sordunuz mu ?
Biz bu onurlu mücadelenin neresindeyiz?
***
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün'e Trabzonspor Kulübü tarafından Bordo Mavili kulübün haklarının korunması adına yapmış olduğu çalışmalar ve verdiği destekler nedeniyle Trabzonspor Onur Üyelik Belgesi verildi.
Sayın Vekile her ne kadar tescillenmiş şike soruşturmasına rağmen Trabzonspor’un gasp edilmiş kupası verilememişse bile ben de teşekkür ediyor, Trabzon ve Trabzonsporlu kimliğini hep ön planda tutan, hatta varoluş sebeplerini Trabzonspor’a borçlu olan  diğer milletvekillerine soruyorum..
Sahi siz Trabzonspor’un bu hak arayış savaşında neredesiniz?
İnce hesaplar ve çalışmalar içerisindeyseniz bir tiyo verin bari,
Hak ettiğimiz ve çalınan kupamızı biz ne zaman geri alacağız.
 
Bu arada aklıma gelmişken sizlerle paylaşmakta yarar görüyorum,
Trabzonspor  ile organik bir alakası olmayan, hatta Trabzonspor’a geçmişte bir çok sıkıntı yaşatan, bundan dolayı da Trabzonspor taraftarları tarafından pek sempati ile bakılmayan spor yorumcuları Ahmet Çakar, Erman Toroğlu 
Doğrunun ve adaletin yanındaysa,
Trabzonspor’un hakkının gasp edildiğini ve 2010-2011 şampiyonluk kupasının bir an önce verilmesi için mücadele veriyorsa,
Yorumcu olarak katıldıkları programlarda ve  köşe yazılarında bunları dile getiriyorsa, Sayın vekillerimize serzenişte bulunmakta Trabzonspor taraftarlarının hakkı olsa gerek.
 
Sadece sadık kalmaları gereken, göreve başlarken yaptıkları şu yemin:
“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.
 
Sağlıcakla kalın
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR