Zigana'da kayak keyfi!

Ülke genelinde havaların soğumasıyla yüksek kesimlerde etkili olan kar, kış turizminin de hareketlenmesine neden oldu.Gümüşhane-Trabzon il sınırındaki 2100 rakımlı Zigana Dağı'ndaki Gümüşkayak Tesisleri'nde kar kalınlığının 15 santimetreyi bulması, tesisl

Zigana'da kayak keyfi!

Ülke genelinde havaların soğumasıyla yüksek kesimlerde etkili olan kar, kış turizminin de hareketlenmesine neden oldu.

Gümüşhane-Trabzon il sınırındaki 2100 rakımlı Zigana Dağı'ndaki Gümüşkayak Tesisleri'nde kar kalınlığının 15 santimetreyi bulması, tesislerde canlılık yaşanmasını sağladı.

Tesis sahibi Mehmet Eroğlu basına yaptığı açıklamada, kar yağışının bu yıl erken başlamasının, kayak sezonunun iyi geçleceğinin işareti olduğunu söyledi.

Kayak pistlerinde yeterince kar olmamasına rağmen hafta sonu tatilinden de yararlanan vatandaşların çocuklarıyla tesislere geldiğini ifade eden Eroğlu, "Kayak ve kızak alarak kayanlar oldu. Bunlar çoğunlukla çocuklar. Pistlerde profesyonel kayakçılar için yeterli kar yok ancak hava durumu, kar yağışının süreceğini gösteriyor. Tesis olarak kayak motorları, kızaklar ile diğer kayak malzemeleri açısından sezona hazırız" dedi.

aa_picture_20131006_745225_web.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler