Zigana Tüneli kapatılacak

Karayolları 10. Bölge Müdürü Murat Boydaş,  Zigana Geçidi'nde bulunan, 1702 metre uzunluğundaki Zigana Tüneli'nde rehabilitasyon ve ışıklandırma çalışmaları yapılacağını söyledi.Bu nedenle tünelin 2010 yılında ulaşıma kapatılacağını anlatan Boydaş, şunlar

Zigana Tüneli kapatılacak

Karayolları 10. Bölge Müdürü Murat Boydaş,  Zigana Geçidi'nde bulunan, 1702 metre uzunluğundaki Zigana Tüneli'nde rehabilitasyon ve ışıklandırma çalışmaları yapılacağını söyledi.

Bu nedenle tünelin 2010 yılında ulaşıma kapatılacağını anlatan Boydaş, şunları anlattı:

“Tünel, 1987 yılında tamamlanarak dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından hizmete açılmış en eski tünellerimizden bir tanesidir. Bölgenin gerek yağmur gerekse kışın yoğun kar yağışı alması sebebiyle tünelde su sızıntıları yaşanmakta ve sızıntılardan dolayı buz sarkıtlar oluşmaktadır. Oluşan buz sarkıtlar tünelden geçiş sırasında tehlike teşkil etmektedir.”

ULAŞIM SERVİS YOLUNDAN SAĞLANACAK

Boydaş, Karayolları teknik elemanlarının, Zigana Tüneli konusunda bir süredir çalışma yaptıklarını ve hazırlanan raporun ilgili bakanlığa sunulup ödenek talep edildiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Karayolları olarak, çok önemli geçiş noktasında bulunan bu tünelimizi sağlıklı bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Bakanlığımıza sunulan raporda Zigana Tüneli'nin bakıma alınması gerektiği ifade edildi. Bu nedenle Zigana Tüneli, rehabilitasyon çalışması nedeniyle 2010'da ulaşıma kapatılacak. Ulaşım, bu yıl yapacağımız 4 kilometrelik servis yolundan sağlanacak.

Kapalı olduğu süre içinde tünelde rehabilitasyon, ışıklandırma gibi çalışmalar yapacağız. Ayrıca su sızıntısını önlemek için tabanda yapacağımız 1 metre indirimin yanı sıra tavanda beton kaplama çalışması yapılacak.”

DİĞER TÜNELLERDEKİ BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI

Bölgedeki başka tünellerde de bu yıl, güç temini, ışıklandırma, trafik işaretleme, bakım, onarım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirileceğini anlatan Boydaş, bu tünellerin Harmancık, Mescitli 3, Hacıemin, Hacıemin 2, Hacıemin 3, Elceiz, Taşlıca, Uluköy, Karayolu, Günyüzü 1 ve Günyüzü 2 tünelleri olduğunu ifade etti.

Boydaş, tünellerdeki çalışmalar için 3 milyon TL harcama yapılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel