Zigana Beyaza Büründü

Kış ülkenin bir çok yerinde kendini yavaştan yavaş kendini hissettirmeye başladı. Palandöken, Erciyes, Uludağ ve Kaçkar dağlarına geçtiğimiz haftalarda mevsimin ilk karı düşmüştü. Karadeniz'i Doğu ve Güneydoğu'ya bağlayan en önemli geçitlerden olan Zigana

Zigana Beyaza Büründü

Kış ülkenin bir çok yerinde kendini yavaştan yavaş kendini hissettirmeye başladı. Palandöken, Erciyes, Uludağ ve Kaçkar dağlarına geçtiğimiz haftalarda mevsimin ilk karı düşmüştü. Karadeniz'i Doğu ve Güneydoğu'ya bağlayan en önemli geçitlerden olan Zigana da beyaza büründü.

Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan 2032 rakımlı Zigana Geçidi, doğal güzellikleriyle de her mevsim yolcularına ayrı bir seyir zevki sunuyor. Yeşilin her tonunu barından bitki örtüsü ve sarp geçitleriyle dikkat çeken Zigana, kışın da kar ve sisiyle biliniyor.
 
Kış mevsiminin iyiden iyiye hissedilmeye başladığı bölge, şu günlerde beyaz örtüsüne büründü. Mevsimin ilk karının düştüğü Zigana'da beyaza bürünen ormanlar kartpostallık görüntüler oluşturdu. Özellikle bölgenin yüksek ve ağaçlık kesimlerinin karla kaplandığı Zigana'da, karayolunda ise ulaşımı aksatacak bir durum söz konusu değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler