Yıldız Canalioğlu'nu savundu

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, AK Parti Gençlik kolları danışma toplantısında konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak'ın açıklamalarının Trabzonlular'ı hayal kırıklığına uğrattığını ileri sürdü. Başkan Yıldız, Bakan Özak'tan Tra

Yıldız Canalioğlu'nu savundu

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, AK Parti Gençlik kolları danışma toplantısında konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak'ın açıklamalarının Trabzonlular'ı hayal kırıklığına uğrattığını ileri sürdü.

Başkan Yıldız, Bakan Özak'tan Trabzon'un işsizlik sorunu için aldığı tedbirleri açıklamasını, işsizliği nasıl ortadan kaldıracağını açıklamasını beklerken, böyle bir sorun yokmuş gibi davrandığını gördüklerine belirterek, “Sayın Bakanıma Trabzonda ki işsizliği görmesi için,büyük umutlarla açılan Forum iş merkezinde esnaf arkadaşlarımızın dükkanlarını 2 gün açmama kararı aldıklarını hatırlatmak istiyorum. Bu Trabzon esnafının ne kadar zor durumda olduğunun bir göstergesidir. Büyük umutlarla,hatta torpillerle işyeri açan arkadaşlarımızın yaşadığı zorlukların bir göstergesidir” dedi.

Bakan Özak'ın görevinin işsizliğe çözüm bulmak olduğunu savunan Yıldız açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bir toplantıda biz sayın bakanın demiryolu ile ilgili yaptığı proje çalışmalarını açıklamasını, biz sayın bakanın güney çevre yolunun hangi aşamada olduğunu ve yaptığı çalışmaları, biz sayın bakan'dan galyan barajının ne zaman bitireceğini açıklamasını, biz sayın bakandan, doğalgazın Trabzona ne zaman geleceğini açıklamasını bekliyorduk. Yoksa bu sorunlar sayın bakanımı hiç ilgilendirmiyor mu? Yoksa sayın bakanım partisinde son zamanda yaşanan yolsuzlukların hesabını verememekten mi topu taca atmaktadır.”

ÜRETİCİYE MÜJDE BEKLERDİK
Fiskobirlik'ten üç yıldır parasını alamayan üreticiler olduğunu ve bu konuda üreticiye müjde Bakan Özak'ın üreticiye müjde vermesini beklediklerini dile getiren CHP İl Başkanı Yıldız, “Fındığını TMO'ya getirip randımanı %40'ın altında çıkacak korkusu yaşayan üreticimizin randımanı kaldırdık korkmayın fındığını alacağız müjdesini vermesini bekledik. 3 yıl önce don felaketin den mağdur olan üreticiye 232 trilyon borcumuzu vereceğiz müjdesini bekledik.Tarım bakanının 25 gün içinde fındık parasının ödeneceğini söylemesine rağmen, üretici 60 gün geçmesine rağmen TMO'dan fındık parasını halen alamamıştır. Siz bunlardan hiç bahsetmeyip Trabzon belediyesini eleştiri topuna tuttunuz” diye konuştu.

BAŞKAN ELEŞTİRİLERİ HAK ETMEMİŞTİR
Trabzon belediye başkanının sözkonusu eleştirileri hak etmediğinin altını da çizen İl Başkanı Yıldız, “Siz İller Bankasının belediyeye para yardımı yaptığından bahsettiniz. İller bankasının kuruluş amacı belediyelere yardım etmektir. Bu yardımlara katkınız olmuşsa teşekkür ederiz. Biz AKP belediyesini de yaşadık. 10 yılda Trabzon da belediyenin ne kadar gayrimenkulu varsa satmış (tansalar, otel hissesi, deliklitaş su kuyuları, İpekyolu iş merkezi vs.). Ama eleştirdiğiniz belediye başkanı Trabzon'un çehresini 4.5 gibi kısa bir zaman içerisinde değiştirdi. Trabzon'un bir kültür şehri olduğunu tüm Avrupa'ya gösterdi. Hamamizade İhsanbey kültür merkezini Trabzon kentine kazandırdı. Eski tekel binasının yerinde 50-60 trilyonluk bir yatırım ortaya çıkardı. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşayacak olduğu yüzlerce parkın açılımını sağladı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler