Yaylalarda çarpık yapılaşma

Mastır plan ile yaylalarda yerleşim alanlarının, meraların ve otlaklar belirleneceğini belirten Atıf Yüksel, "Bu plan ile ayrıca sosyal tesis alanları ve yaylalar arası ulaşım alanları belirlenecek. Örneğin Aybastı-Perşembe Yaylası'na Reşadiye ilçesinden

Yaylalarda çarpık yapılaşma
Mastır plan ile yaylalarda yerleşim alanlarının, meraların ve otlaklar belirleneceğini belirten Atıf Yüksel, "Bu plan ile ayrıca sosyal tesis alanları ve yaylalar arası ulaşım alanları belirlenecek. Örneğin Aybastı-Perşembe Yaylası'na Reşadiye ilçesinden ve Fatsa ilçesinden ulaşım var. Ara yollar var ama kullanılamıyor.

Vatandaş mastır planın gerçekleşmesinin ardından hiç sahile inmeden Ordu'nun tüm yaylalarına geçiş yapabilecek. Bakanlık planı destekliyor ve sadece plan için 600 bin YTL para çıkardı. Bu işin maliyeti planın yapılmasından sonra ortaya çıkacak. Yani Karadeniz'in en büyük projesi diyebiliriz" dedi.

DOKAP Üyesi Yüksel, Trabzon, Gümüşhane ve Rize yaylalarında kaçak yapıların yıkılmaya başlandığını da ifade ederek, "Oraların yaylalarında çok fazla çarpık yapılaşma yok. Ama bizim Çevre Timi'de çok yakında faaliyete geçebilir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler