Yaralı karacanın yavruları aranıyor

Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Erkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Düzköy'ün Çalköy beldesine bağlı Orta Mahalle'de, 2 gün önce vatandaşlar tarafından bulunan yaralı karacayı, Akçaabat ilçesinde veteriner hekim İbrahim Koç tar

Yaralı karacanın yavruları aranıyor

Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Erkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Düzköy'ün Çalköy beldesine bağlı Orta Mahalle'de, 2 gün önce vatandaşlar tarafından bulunan yaralı karacayı, Akçaabat ilçesinde veteriner hekim İbrahim Koç tarafından tedavi edildikten sonra bakım ve koruma altına aldıklarını anımsattı. 

İbrahim Koç tarafından yapılan tetkiklerde, 4 yaşındaki karacanın birkaç gün önce doğum yaptığının tespit edildiğini belirten Erkut, ''Yaralı karacanın durumu şu an iyi. Bakımına devam ediyoruz. Yavrularını arama çalışmalarımız ise devam ediyor. Ama aradan bir süre geçti. Bu süre içerisinde yavruları bulan biri olmuşsa yaşama şansları var. Aksi halde yavruların tek başlarına yaşama şansı çok az'' dedi. 

Öte yandan, karacayı av tüfeğiyle vurarak yaralayan kişi ya da kişilerin bulunması için başlatılan çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel