Yaban mersininden reçel

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Akgün, başta diyabet hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi gelen yaban mersinin yörede oldukça yaygın bulunduğunu belirtti. Belediye olarak yörede yaban mersini yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, do

Yaban mersininden reçel

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Akgün, başta diyabet hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi gelen yaban mersinin yörede oldukça yaygın bulunduğunu belirtti.

Belediye olarak yörede yaban mersini yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, dolayısıyla da yöre halkının ekonomik gelişimine katkıda bulunmak amacıyla proje hazırlayarak uygulamaya koyduklarını ifade eden Akgün, proje kapsamında kısa zamanda büyük gelişimler kaydettiklerini vurguladı.

Belediye olarak halkı yaban mersini yetiştiriciliğine özendirmek amacıyla, vatandaşlardan kilogramı 4 YTL üzerinden yaban mersini alımları gerçekleştirdiklerini dile getiren Akgün, şu ana kadar yaklaşık 6 ton yaban mersini alımı yaptıklarını kaydetti.

Yaban mersininin 5 tonunun Giresun dışındaki tüccarlara satıldığını, kalan kısmın ise reçel ve marmelat üretimi yapılarak piyasa sürüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Akgün, “Belediye olarak reçel ve marmelat yapımı için bir imalathane kurduk. Burada alımlarını yaptığımız yaban mersinlerinden 'Soğuk Pınar' markası altında reçel ve marmelat üretiyoruz.

Ürettiğimiz reçel ve marmelatları Giresun ve il dışına pazarlamaya başladık” diye konuştu.
Akgün, yaban mersini reçel ve marmelat miktarını gelecek yıl artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel