Vali Okutan 'Vali' filmini izledi

Trabzon Valisi Nuri Okutan, trafik kazasında hayatını kaybeden Vali Recep Yazıcıoğlu'nun hayatından esinlenerek yapılan ve geçen hafta gösterime giren ''Vali'' filmini izledi. Eşi Demet Okutan, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve İl Emniyet Müdü

Vali Okutan 'Vali'  filmini izledi

Trabzon Valisi Nuri Okutan, trafik kazasında hayatını kaybeden Vali Recep Yazıcıoğlu'nun hayatından esinlenerek yapılan ve geçen hafta gösterime giren ''Vali'' filmini izledi.

Eşi Demet Okutan, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ile Trabzon'da Lara Sineması'nda filmi izleyen Okutan, gösterimin ardından yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden Vali Yazıcıoğlu ile iyi bir ilişkisi olduğunu, filmden etkilendiğini söyledi.

Yazıcıoğlu ile meslektaş olmalarının yanı sıra ağabey-kardeş ilişkisi yaşadıklarını ifade eden Okutan, ''Film bize bir kez daha o günleri hatırlama fırsatı verdi'' dedi.

Filme konu bazı olayları zaman zaman çoğu idarecinin benzer şekillerde yaşadığını dile getiren Okutan, şunları kaydetti:
''Biliyorsunuz filmde bir maden işi vardı. Sayın Valimizin birden çok savaşı verdiğini zannediyorum. Bütün idarecilerin, bu şekilde olmasa da benzer deneyimlerden geçtiğini biliyorum. Bir kere film kendi başına sanat. İdarecilik de aslında sanattır. Orada belirleyici bir rolü vardır. Sayın Vali de idareciliği bu şekilde ve kendine has yapan bir kişiydi. Kendisini tekrar rahmetle anıyor, emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel