Vali Nuri Okutan sert çıktı

Trabzon Valisi Nuri Okutan, dün İl Koordinasyon Kurulu'nda fırtına gibiydi. Tapu Kadastro Bölge Müdürü'ne, “Bundan sonra derelere tapu verilmeyecek. Tapu Komitesi'ne DSİ ve Özel İdare'den de bilirkişi dahil edilecek” derken, “1 metre asfaltım yok” diyen Ç

Vali Nuri Okutan sert çıktı

Trabzon Valisi Nuri Okutan, dün İl Koordinasyon Kurulu'nda fırtına gibiydi. Tapu Kadastro Bölge Müdürü'ne, “Bundan sonra derelere tapu verilmeyecek. Tapu Komitesi'ne DSİ ve Özel İdare'den de bilirkişi dahil edilecek” derken, “1 metre asfaltım yok” diyen Çayırbağı Belediye Başkanı'na, “BELDES'ten duvar yapacağına yol yapsaydın” cevabını verdi.

Havaalanı Kapatılabilir
TARIM İl Müdürü Temel Şahin'i fidan dağıtımı konusunda eleştiren Okutan, kaymakam ve belediye başkanlarını da, “Yüzünüzü derelere çevirin” diye azarladı. Bu sırada Trabzon DHMİ Müdürü Vedat Atabek'in, “Çevredeki yapılaşma mania kurallarına aykırı. Eurocontrol denetçileri gelse Trabzon Havaalanı'nı kapatır” sözleri herkesi şaşırttı.

Trabzon Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı dün yapıldı. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda adeta Vali Nuri Okutan fırtınası esti. Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'ne, "Bundan sonra derelere tapu verilmeyecek. Tapu Komitesi'ne DSİ ve Özel İdare'den de bilirkişi dahil edilecek" talimatı veren Vali Okutan, "Asfalt yolu olmayan tek belediyeyim, 1 metre bile asfalt yolum yok. 16 yıldır yol bekliyorum" diyen Çayırbağı'nın CHP'li Belediye Başkanı Abidin Çelik'e, "BELDES'ten duvar yapacağına asfalt yol yapsaydın" diye çıkıştı. Vali Okutan, Tarım İl Müdürü Temel Şahin'i de yeterli fidan dağıtımı yapmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

Vali Okutan, Kaymakam ve Belediye Başkanlarına da "Başınızı biraz da derelere çevirin. Usulsüz çakıl alımlarını kontrol altına alın" dedi. Trabzon DHMİ Müdürü Vedat Atabek'in,"Eurocontrol denetçileri gelse Trabzon Havalimanını kapatır" itirafı dikkat çekti.

Trabzon Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı dün yapıldı. Trabzon Valisi Okutan Başkanlığı'ndaki toplantı 25 dakika geç başladı.
Trabzon Valisi Nuri Okutan, yapılan hizmetin halka anlatılması konusunda birim amirlerine uyarılarda bulunarak, "Halka yaptığınız hizmeti anlatmak için onunla iç içe olun" dedi.

Birimlerin araçlarının kendi işleri haricinde ihtiyaç olduğunda başka kurumlar tarafından kullanılabilmesi gerektiğini ifade eden Okutan, "Bir yerde olumsuz bir olay varsa onu gidermek için hangi kurum yakınsa veya imkanı varsa o işi çözmeli. Benim işim değil deyip aradan çekilmek yok" dedi.

Toplantıda söz isteyen Çayırbağı Belediye Başkanı Abidin Çelik, Düzköy-Çayırbağı Yolu'nun 16 yıldır yapılmadığını belirterek, "Trabzon'da asfalt yolu olmayan belki de tek belediye başkanı benim. 1 metre bile asfalt yolum yoktur. Ne olur yolumu yapın. Yıllardır bu yolu bekliyoruz. Aylardır bir tane menfez bile bitirilemedi" diye adeta Okutan'a yalvardı.

Vali Nuri Okutan, konudan haberdar olduğunu belirterek, "Bu konu hakkındaki dosyanız bende mevcut. Gerekeni yapacağım. Peki siz, BELDES ödeneğini ne yaptınız?" diye sorunca, Başkan Çelik, "Duvar yapıyorum Sayın Valim, asfalt yapacak kadar genişlikte yolum yok zaten" şeklinde cevaplandırdı. Vali Okutan, "O BELDES ödeneğini duvar yapacağınıza asfalt yapsaydınız" diye çıkıştı.

DSİ 22. Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır'ın dere havzalarındaki sorun nedeniyle, "Derelere bile tapu verilmiş, taşkın koruma setleri yapamıyoruz. Dereleri kontrol altına alamıyoruz" şeklindeki serzenişi de Vali Okutan'ın bir talimatına neden oldu. Vali Okutan, Tapu Kadastro Bölge Müdürü İbrahim Tonoz'a, "Koordinasyon Kurulu Kararı olarak alıyorum ve talimat veriyorum.

Bundan sonra derelere tapu verilmeyecek, bu konulardaki Tapu Komitesi'ne DSİ ve Özel İdare'den de bilirkişi dahil edilecek" dedi.
Gençlik Merkezleri'ndeki sorunları da dile getiren Vali Okutan, bu kuruluşları da Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne devrettiğini ifade etti. Vali Okutan, Tarım İl Müdürlüğü'nün fidan dağıtım çalışmalarını da yetersiz bulduğunu söyledi.

Bir soru üzerine söz alan DHMİ Trabzon Havalimanı Müdürü Vedat Atabek de, Uluslararası Kontrol Kuruluşu olan Eurocontrol denetçilerinin Trabzon'a gelmeleri halinde bu haliyle Trabzon Havalimanı'nı kapatabileceklerini ifade ederek," Şu anda havaalanı civarındaki yapılaşma mania kurallarına aykırı.

Bu konuyla ilgili çalışmalar var ama şu anda Eurocontrol denetçileri gelse Trabzon Havalimanı'nı bu haliyle kapatır" dedi. Vali Okutan, konuyla ilgili çalışmaların hızlandırılmasını, ikinci pist konusunda da heyecanlı bekleyiş içinde olduklarını belirterek, "Çünkü Trabzon'da 5 milyon turist hedefliyoruz. Bu haliyle havaalanı bunu kaldırmaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler