Uzungöl'e bu yakıştı mı!

Trabzon'un ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Çaykara ilçesi sınırları içerisindeki Uzungöl'de yapımına başlanan istinat duvarı bir 'Utanç Duvarı' olarak yükseliyor. Gölün kenarından geçmekte olan yol ile göl arasına yapılan istinat duvar

Uzungöl'e bu yakıştı mı!

Trabzon'un ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Çaykara ilçesi sınırları içerisindeki Uzungöl'de yapımına başlanan istinat duvarı bir 'Utanç Duvarı' olarak yükseliyor.

Gölün kenarından geçmekte olan yol ile göl arasına yapılan istinat duvarı yöre halkının tepkisini çekiyor. Bölgenin Doğal SİT Alanı olması nedeniyle evlerine bir çivi dahi çakamadıklarını ve restore edemediklerini belirten yöre halkı, istinat duvarının yapımına izin verilmesine anlam veremiyor.

Gölün doğallığına yapılan istinat duvarı ile büyüt bir darbe vurulduğunu ve gölün yapılan taş duvarlarla bir havuz haline getirileceğini belirten Uzungöl beldesi sakinlerinden İsmet Özkan (50), hizmet adına yapılanların Uzungöl'ü bitireceğini söyledi. Uzungöl'de ne yapılmak istendiğini anlayamadıklarını kaydeden Özkan "Yapılan kompozisyon her şeyi izah ediyor. Biz yıllar yılı burada sıkıntı çekiyoruz. Aman doğa yıpranmasın, doğanın şeklini değiştirmeyelim diye. Evlerimize bir çivi çakmaya izni vermeyen
zihniyetler bugün gölde yapılan bu zulmü görsünler. Kamuoyu Uzungöl'de yapılan hizmetleri gelsin görsün. Birilerine rant sağlamak için mi bunlar yapılıyor. Gelsinler bu tahkimatı, beton yığınını görsünler. Uzungöl'e ne yapılmak isteniyor, Uzungöl nereye gidiyor, gelip görsünler. Bu hizmetler bize mi hitap ediyor yoksa başkalarına rant mı sağlıyor ? Ben 50 yaşındayım, böyle bir kıyım, böyle bir zulüm görmedim. Uzungöl elimizden çıktı artık bir havuz oldu. Özel Çevre Kurulu vatandaşa çivi çaktırmıyor,
yıllardır ev yapmak istiyorum bana ev yaptırmıyorlar. Aynı Özel Çevre bu yapılanmaya 'evet' diyor. Bir karaca bir tilki gelip gölden su içemedikten sonra burasının doğallığı nerede ?" dedi.

Uzungöl'deki evinin çatısını izinsiz tamir ettirdiği için 3 yıl 4 ay hapis cezası aldığını belirten Abdullah Aygün isimli yöre sakini ise duvarın bir "Utanç Duvarı" olduğunu söyledi. Uzungöl'de 176 kişinin evlerinde yaptıkları tadilatlar ve benzeri çalışmalar nedeniyle Özel Çevre Kurulu tarafından mahkemeye verildiğini kaydeden Aygün "Maalesef Uzungöl, Uzugöl'lükten çıkıyor. Bu insanların bu kıyımın feryadını duyan yok. Uzungöl'de 176 kişi özel çevrenin kurallarına göre mahkemelerde sürünüyor. Bir çoğu
da mahkumiyet aldı. Aralarında biri de benim. Çatımı değiştirdim, iki çivi çaktım diye 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildim. Burada duvarı görsünler. Sonuna kadar mücadelemiz sürecek, buradaki rezaleti görsünler" diye konuştu.

Öte yandan yetkilileri alkışlayarak protesto eden vatandaşlar, "Uzungöl'e duvar istemiyoruz" diyerek yetkilileri göreve çağırdılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler