Uzungöl'den açıklama geldi

Trabzon'un Uzungöl beldesi Belediye Başkanı Mehmet Nuri Alibeyoğlu, Eskice köyü ile Anzer Yaylası arasında 6 Fransız turistin kayak yaptığı sırada kar kütlesinin geldiğini, kayakçılardan 5'inin kaçarak kurtulmayı başardığını söyledi. Trabzon'un Çaykara il

Uzungöl'den açıklama geldi

Trabzon'un Uzungöl beldesi Belediye Başkanı Mehmet Nuri Alibeyoğlu, Eskice köyü ile Anzer Yaylası arasında 6 Fransız turistin kayak yaptığı sırada kar kütlesinin geldiğini, kayakçılardan 5'inin kaçarak kurtulmayı başardığını söyledi.

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesi Belediye Başkanı Mehmet Nuri Alibeyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 kişilik Fransız kayakçı grubun, Rize il sınırları içindeki Eskice köyü ile Anzer Yaylası arasındaki vadide kayak yaptıklarını belirtti.
Alibeyoğlu, şunları kaydetti:
''Kayakçılar kayak yaptığı sırada bir kar kütlesi gelmiş. Kayakçılardan 5'i kaçarak kurtulmayı başarmış. Diğer kayakçı ise hayatını kaybetti. Büyük ihtimalle bu kayakçı başını bir yere çarparak ölmüş olabilir. Çünkü diğer dağcıların herhangi bir sorunu yok.''

Alibeyoğlu, hayatını kaybeden Fransız dağcının 44 yaşındaki Oliver Wichart Romano olduğunu ifade ederek, dağcının cenazesinin Çaykara Devlet Hastanesine kaldırıldığını söyledi.

Alibeyoğlu, diğer dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel