Uyarılarda bulunuldu

Son olarak İskenderun'da meydana gelen terörist saldırı ve 1 Haziran tarihi ile PKK'nın sözde ateşkes sürecinin sona erdirmesiyle, istihbarat birimlerince hazırlanan ve `İvedi' ibaresi ile tüm illere gönderilen mesajda güvenlik güçlerine uyarılarda bulunu

Uyarılarda bulunuldu

Son olarak İskenderun'da meydana gelen terörist saldırı ve 1 Haziran tarihi ile PKK'nın sözde ateşkes sürecinin sona erdirmesiyle, istihbarat birimlerince hazırlanan ve `İvedi' ibaresi ile tüm illere gönderilen mesajda güvenlik güçlerine uyarılarda bulunuldu.

PKK'nın yeni süreçte özellikle asker, polis ve ailelerine yönelik saldırı planladığı belirtilerek, güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarılması ve dikkatli davranılması istendi.

PKK'nın sözde ateşkes sürecini bitirdiğini açıklamasının ardından, terör örgütünün Türkiye'de ses getirmek için hem sokak gösterilerini hem de kanlı eylemlerini sürdürmeyi amaçladığı bildirildi. İstihbarat birimleri, PKK'nın özellikle Emniyet Müdürlükleri, askeri birlikler, kamu kurum ve kuruluşları ile halkın yoğun olduğu yerlere saldırılar planladığını kaydetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından tüm illere `Gizli' ve `İvedi' yazılı mesaj ile yapılan uyarılarda, PKK'nın sivil inisiyatif adı altında eylemlerini artırabileceği ve provokasyonlara karşı duyarlı davranılması gerektiği belirtildi.

KARADENİZ'E YENİ GRUP GÖNDERİLDİ

Güvenlik ve istihbarat birimleri PKK'nın Tunceli ve Bingöl'den Karadeniz Bölgesi'ne eylem yapmak üzere 12 kişilik bir terörist grubun gönderildiği belirledi. Bu grubun bölgede bulunan 15 kişilik teröriste mühimmat ve yeni silahlar götürdüğü belirtildi. Bu teröristlerin de etkisiz hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

SURİYE SINIRINA DİKKAT

PKK terör örgütünün gerçekleştirmeyi hedeflediği yeni eylemler için gerekli militan ve patlayıcıları Suriye sınırından kaçak yollarla yurda sokmayı planladığı belirtilen uyarıda şöyle denildi:

"Yurt içinde yapılması düşünülen eylemlerde kullanılacak patlayıcılar ve örgüt mensupları, milisler ve deşifre olmamış örgüt mensubu aileler aracılığı ile Suriye'ye komşu Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep, Mardin ve Kilis illerinden güvenli bölgelere taşınmak istendiği belirlenmiştir. Bu nedenle sınır illerindeki askeri birliklerin daha dikkatli olmaları ve genellikle küçük gruplar halinde kaçak yollarla yurda giriş yapmayı planlayan örgüt mensuplarına karşı gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir."

Uyarıda, örgüt militanlarının yakalanmamaları için, internet ve telefon gibi iletişim araçlarını kullanmalarının yasakladığı belirtilirken, haberleşmelerin kurye olarak görevlendirilecek, kırsalda çocukları bulunan aileler aracılığı ile yapılacağı kaydedildi.

SERVİS GÜZERGAH VE SAATLERİ DEĞİŞSİN

İstihbarat birimlerince hazırlanan raporlar doğrultusunda tüm illere gönderilen mesajda, sivil inisiyatif adı altında sokak eylemlerine hız verilmesini isteyen PKK terör örgütünün militanları aracılığıyla da güvenlik güçleri ve ailelerini hedef alacağı belirtilerek, şu uyarılarda bulunuldu:

"PKK terör örgütü Emniyet Müdürlükleri, askeri birlikler, karakollar; kışla ve gazinolara yönelik eylem planlamaktadır. Bu doğrultuda tüm birimlerin hassasiyet içerisinde görev yapması, nöbetçi sayılarının artırılması, nöbetçilerin çelik yelek giymelerine dikkat edilmesi, şüpheli durumlara duyarlı şekilde yaklaşılması gerekmektedir. Güvenlik güçlerinin bulunduğu alan ve çevresine sivil araç parklarına izin verilmemesi, bu konuda tüm personelin uyarılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Personele yönelik saldırıda kullanılması muhtemel araçların, milisler aracılığı ile satın alınan eski model araç olma ihtimalinin yanı sıra, çalıntı lüks araçlar da kullanılabilecektir. Ayrıca ana hedef olan personellerin sivil araçlarına yönelik saldırılara karşı da duyarlı olunması gerekmektedir. Personel servislerinin de olası eylemlere hedef olmamak için saatlerinin ve güzergahlarının günlük olarak değiştirilmesi önem arz etmektedir. Bunları yanı sıra resmi kurumlar, bankalar ve insanların yoğunlukla bulunduğu alışveriş merkezlerinde de güvenlik tedbirlerinin artırılması gerekmektedir."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler