Üniversite hastanesi gibi hizmet veriyor

 Giresun’da endovasküler cerrahi gibi ilk operasyonları gerçekleştiren Özel Ada Hastanesi, üçüncü seviyede Doğu Karadeniz’e sağlık hizmet veriyor. Tıp Fakültelerinde ve Araştırma Hastaneleri’nde görülen sağlık hizmetini verebilmenin önemli olduğunu belirt

Üniversite hastanesi gibi hizmet veriyor

 Giresun’da endovasküler cerrahi gibi ilk operasyonları gerçekleştiren Özel Ada Hastanesi, üçüncü seviyede Doğu Karadeniz’e sağlık hizmet veriyor. Tıp Fakültelerinde ve Araştırma Hastaneleri’nde görülen sağlık hizmetini verebilmenin önemli olduğunu belirten Özel Ada Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Kayıkçı, özellikle yeni doğan prematüre bebeklerin tedavisinde Doğu Karadeniz’e hizmet verdiklerini söyledi.

Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Kayıkçı “Bölgede üniversite hastaneleri gibi çalışıyoruz.En ileri derecede hastalara yönelik tedavi hizmeti ancak Tıp Fakültelerinde ve Araştırma Hastaneleri'nde verilmektedir. Bizde özellikle yetişkinlerde ve yeni doğan bebeklerde üçüncü seviye sağlık hizmeti sunuyoruz. Yılda 300 bin hastaya hizmet vermekle ve üçüncü seviye sağlık hizmetimi sunmakla ilimizdeki üniversite hastanesi eksikliğini giderecek duruma gelmiş durumdayız” dedi.

Giresun Özel Ada Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı ve Yenidoğan Bebek Sorumlusu Uzman Dr. Ahmet İhsan Kaya ise “Prematüre (erken doğan) bebeklerin bakımında bölgede merkez haline geldik. Bu alanda üçüncü seviye sağlık hizmeti verilmektedir. Prematüre bebek merkezimize Samsun, Ordu, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Artvin ve hatta Erzurum’dan bebek gelmektedir. İlimizde böyle bir hizmetin verilmesi önemli olduğu kadar, böyle bir merkezin var olması daha da önemlidir. Çünkü prematüre olmadığından bir çok bebek kaderine terk ediliyordu” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler