Ulusal fındık konseyi toplandı

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Sebahattin Arslantürk, fındıkta 2004 yılında meydana gelen don felaketinden etkilenen üreticilere ödenmesi gereken hasar bedellerinde eksiklik bulunduğunu belirterek, "Bunların acilen ödenmesi gerekir. Bunun için gereke

Ulusal fındık konseyi toplandı
Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Sebahattin Arslantürk, fındıkta 2004 yılında meydana gelen don felaketinden etkilenen üreticilere ödenmesi gereken hasar bedellerinde eksiklik bulunduğunu belirterek, "Bunların acilen ödenmesi gerekir. Bunun için gereken girişimlerde bulunacağız" dedi.

UFK'nın Yönetim, Denetim ile Araştırma ve Danışma Kurulu üyelerinden oluşan Genişletilmiş Kurulları Ankara'da toplandı.

Sebahattin Arslantürk'ün başkanlığında yapılan toplantıda, fındık sektöründeki son gelişmeler ele alınarak, önümüzdeki süreçte yapılması gerekenler hakkında fikir-alış verişinde bulunuldu. Araştırma ve Danışma Kurulu tarafından kurula sektörle ilgili bir rapor sunuldu.

Sebahattin Arslantürk, genişletilmiş kurullar toplantısından sonra yönetim kurulu olarak da bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Özellikle 2004 yılında meydana gelen don hasarından etkilenen üreticilerin hala alacakları bulunmaktadır. Bunlarda ödenmeyenler mevcuttur. Bunların ödenmesi için hükümet nezdinde gereken girişimleri yapacağız. Ayrıca, tarım ürünlerinde arz fazlası oluştuğu dönemlerde bazı özel tedbirlerin alınması gerekir. Tüketimi arttırmak için KDV'nin düşürülmesi gibi.. Fındıkta büyük bir arz fazlası söz konusudur. Bu nedenle halen perakende satışlarda yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesini talep edeceğiz”.

Sebahattin Arslantürk, fındığın toplamadan sonra patosa vurulması sırasında belirli standart bulunmadığına dikkat çekerek, bu konuda da standartlar oluşturularak yetkililer tarafından takibi için çalışmalar yapacaklarını da bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler