Türkiye'nin en uzun tüneli Cankurtaran!

Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Turgay Çolak yaptığı açıklamada, kurumlarının Artvin'deki en önemli projelerinin başında Hopa-Cankurtaran Tüneli inşaatının geldiğini, Borçka-Hopa kara yolunda duble yol yapım çalışmalarının tünel inşaatıyla aynı and

Türkiye'nin en uzun tüneli Cankurtaran!
Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Turgay Çolak yaptığı açıklamada, kurumlarının Artvin'deki en önemli projelerinin başında Hopa-Cankurtaran Tüneli inşaatının geldiğini, Borçka-Hopa kara yolunda duble yol yapım çalışmalarının tünel inşaatıyla aynı anda yürütüldüğünü belirtti.
 
Cankurtan tüneli inşaatında her biri 5 bin 200 metre olmak üzere gidiş ve dönüş olarak iki tüp bulunduğunu ifade eden Çolak, "Projemizin uzunluğu 7,3 kilometredir. Bunun 5,2'si Cankurtaran Tüneli dediğimiz iki tüp şeklindeki tünelimizdir. Tünelin Borçka tarafındaki her iki tüpte bin 570 metre, Hopa tarafındaki her iki tüpte 2 bin 614 metre olmak üzere toplam 8 bin 368 metrelik kazı destek çalışması tamamlandı. Her iki tüpte yaklaşık 2 kilometrelik kazı çalışması kaldı. Tünellerde beton çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
 
Bazı sorunlardan dolayı kazı ve destek çalışmalarının durduğunu ancak en geç bayramdan sonra çalışmalara yeniden başlayacaklarını kaydeden Çolak, şunları söyledi:
 
"Zaten iki aylık bir kazı destekleme çalışmamız var. Daha önceden de dediğimiz gibi 2013 yılı sonu itibarıyla kazı ve destekleme çalışmaları tamamlanacak. Tünelin yıl sonuna yetişmemesi gibi bir durum yok. Programın önündeyiz. Kazı ve desteklemenin durmasının nedeni Karayollarıyla ilgili bir durum değil, Borçka ve Hopa tarafında çalışan taşeron firmalar arasındaki sorundan kaynaklıdır. Ana firmamız gerekli makinelerini kendi şantiyelerinden getiriyor. Buradaki taşeronlardan da bazı makineleri kiraladı. En geç bayramdan sonra çalışmalar tekrar başlayacak."
 
Çolak, tünelin en geç 2013 yılı sonuna kadar bağlantı yolları ile birlikte bitirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler