TÜRKAV başkanı Kuru'dan ABD'ye eleştiri

Türkav başkanı Kuru ABD'nin politikaları hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜRKAV başkanı Kuru'dan ABD'ye eleştiri
Türkav başkanı Kuru ABD'nin politikaları hakkında açıklamalarda bulundu.
  Trabzon TÜRKAV Başkanı  Kenan Kuru ABD'nin politikaları hakkında açıklamalarda bulundu. Çirkin ve Zalim diyerek sözlerini başlayan Kuru” Hangi amaca ve hedefe hizmet ettikleri meçhul ileri görüşlüler, tarihte var olan anlayışlarına dönerken, kurtuluş savaşımızın gerçekçi değerlerine saldırmaktadırlar. ABD ve Batı, Dünya’yı yönetmek adına, Türk ve Müslümanların güvence altında ki, varlıklarını ve hakkını teslim eden ciddi bir girişimde bulunmadıklarını, unutmuş, unutturmuş görünmektedirler” dedi

Tarihten günümüze güç dengelerinin varlığı hatırlanmıştır. Osmanlı’dan, Sovyetler Birliğinin çözülmesine güç dengelerindeki köklü değişimler olmuştur. ABD Başkanı ne yapmak istemektedir. Sovyetler Birliğinin çözülmesini ve bağımsız Türk devletlerinin doğuşunu dönemin yönetim erkinin büyük çoğunluğunun beklemediği, hatta inanmak ve anlamakta zorluk çektikleri yeni bir devir başlangıcı olmuştu.      ABD Başkanı, amacına ve hedefine gitme yolunda elinde bulunduğuna inandığı etkin güç dengeleriyle değişimlerinin olduğu görülmektedir. Geçmişle olan tarihi bilgiler Trump’ un anlayışını değerlendirebilmektedir.

 Dünya hızlı bir şekilde objektif bakışla muhasebe yapmalıdır. Osmanlı Türkiye’sinden geriye kalan, canlı cansız her şeyi Türklüğün bir coğrafyası Türk- İslam devlet toplumunum oluşumunu önlemek için milli ve İslami planlı imha anlayışı mıdır?    
 Bakın, geçmişte İstanbul Belediyesi, sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını adaya taşımasını Türk barbarlığı yakıştırmasıyla tavsif edip kınayanlar,  kamu güvenliğini yıkmayı hedef alan terörist eylemlerine insan Haklarını koruma bahanesiyle, Müslümanları ve Türk milletine karşı çirkin ve zalim riyakârlık içinde olmuşlardır.     
  Tarihle barışma, sloganların basında geniş yer almasıyla değil, tarih, coğrafyadan ve milli hafızadan yoksun olunmaması önemli olmaktadır.                  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler