Türk kadınları birlik oldu

Proje Koordinatörü Tülay Adanur, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) kapsamında, 'Kadın dostu kent' oluşturmak amacıyla geliştirilen uygulama projeleri için p

Türk kadınları birlik oldu

Proje Koordinatörü Tülay Adanur, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) kapsamında, 'Kadın dostu kent' oluşturmak amacıyla geliştirilen uygulama projeleri için programın uygulandığı Trabzon, İzmir, Kars, Nevşehir, Van ve Şanlıurfa'da Sabancı Vakfı'nın çeşitli hibeler verdiğini kaydetti.

Adanur, bu yıl Sabancı Vakfı Hibe Programında ilk kez farklı bir ortaklık gerçekleştirildiğini ifade ederek, ''Türkiye'deki sosyal projeleri desteklemek isteyen Amerika'da yerleşik Türkleri sosyal sorunlar konusunda bilgilendirmek, gönüllülük ve hayırseverlik kültürünü geliştirmek ve teşvik etmek için kurulmuş olan Turkish Philanthropic Fund (TPF) ile birlikte Kaşık Tutan Elden Para Tutan Ele adlı projemiz fonlanmıştır'' diye konuştu.

Adanur, katkının Sabancı Vakfı Hibe Programı dahilinde sağlandığı için tüm hibe yönetimi işlemlerinin BMOP Ofisi ve Sabancı Vakfı tarafından yapılacağını kaydederek, ''Projede, 20 kadın kursiyere 240 saat teorik, 240 saat pratik olmak üzere yöresel yemek eğitimi verilecek. Eğitim sonrasında kursiyerlerden en az yarısını işe yerleştirmek, en az yüzde ikisinin de mikro kredi uygulamasından faydalanarak kendi iş yerini açmasına katkıda bulunulacak'' dedi.

-AŞÇILIK EĞİTİMİ ALACAKLAR-

Proje süresinin 6 ay olacağını belirten Adanur, şöyle devam etti:
''Trabzon ilinde kadınların istihdama katılımın oranlarındaki düşüklük önde gelen sorunlar arasında yer alıyor. Türk Kadınlar Birliği tarafından hazırlanan proje ile kadının istihdama katılımının artırılması hedeflenmektedir.

Bu hedefe ulaşmak amacıyla hazırlanan projede, İŞKUR'un 2007 verileri sonucu ihtiyaç olduğu belirlenen mesleki eğitim programları arasından aşçılık eğitiminin uygulanmasına karar verilmiştir. Belirlenen mahallelerde çalışmalar yapılacak ve gönüllü kadınlar arasından 20 kadın kursiyer belirlenecek. Belirlenen 20 kursiyere Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ve Kız Meslek Lisesi eğitmenleri tarafından 240 saatlik teorik eğitim verilecektir.

Aşçılık eğitimi Kız Teknik Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde bulunan mutfakta verilecektir. Teorik eğitimi tamamlayan kursiyerler sektörde belirlenen firmalarda 240 saatlik kurum stajı yapacak ve eğitim aldıkları mesleki alanda uzmanlık kazanacaklardır. Bu süreçte, tarihi yerlere eğitim amaçlı geziler yapılacaktır.''

Adanur, teorik ve pratik eğitim süresinde yapılacak değerlendirmede 70 puan alan kursiyerlerin başarılı sayılarak, sertifika almaya hak kazanacaklarını, sertifikalarını başarı ile alan kursiyerin başvuru yapan işverenlere yönlendirilerek istihdam edileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel