Trabzon’un ceza dosyası kabarık

Ağır ceza mahkemesi’nde cinayet dosya sayısında azalma görülürken, dolandırıcılık ve cinsel istismar suçlarında artış gözlendi.Trabzon Adliyesi bünyesinde faaliyet gösteren 1. ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu yılın 9 aylık döneminde 780 dosyadan 292’i kar

Trabzon’un ceza dosyası kabarık

Ağır ceza mahkemesi’nde cinayet dosya sayısında azalma görülürken, dolandırıcılık ve cinsel istismar suçlarında artış gözlendi.

Trabzon Adliyesi bünyesinde faaliyet gösteren 1. ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu yılın 9 aylık döneminde 780 dosyadan 292’i karara bağlandı. Dosyalardan cinayet suçları sayısındaki azalma dikkat çekerken, cinsel istismar, uyuşturucu ve dolandırıcılık suçlarında artış gözlendi. Trabzon 1 Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki yıllardan devrolan toplam 373 dosya bu yılın 9 aylık döneminde duruşmaya çıkarken, bunlardan, 173’ü karara bağlandı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ise önceki yıllardan bu yıla devrolan toplam 304 dosya yer alırken, yine bu yılın 9 aylık döneminde bunlardan 175’i karara bağlandi.

Öte yandan Trabzon’da özellikle son 3 yıl içinde cinayet dosyalarındaki azalma dikkat çekerken, cinsel istismar, dolandırıcılık, uyuşturucu suçlarında artış gözlendi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel