Trabzon'da vatandaşların çevre konusundan görüş ve önerileri alınacak.
Trabzon için yerel çevre eylem planının hazırlanması sürecinde vatandaşların çevre ile ilgili görüş öneri ve düşüncelerini almak amacıyla 17 Şubat Çarşamba günü Meydan Parkı'nda çadır kurulacak.
Bir yörenin ya da kent halkının yönetim politikalarına ve uygulamalarına aktif ve etkin katılımına imkan tanıyan Yerel Çevre Eylem Planı(YEÇEP) Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı(IPA) finansmanıyla, Çevre ve Orman Bakanlığının Çevre Alanında Kapasite Geliştirme Projesi kapsamında pilot il seçilen Trabzon'un çevre sorunları hakkında ortak vizyonunun oluşturulması amaçlanıyor.
Yarın Meydan Parkı'nda kurulacak çadırda saat 11.00 ile 19.00 saatleri arası YEÇEP ve hazırlık süreci hakkında vatandaşlara bilgi verilerek; yaşadıkları çevreye ilişkin görüş ve önerileri alınacak. Ortaya çıkan görüş ve öneriler Yerel Çevre Eylem Planına yansıtılacak.