"Trabzonum Büyükşehir" olmalı

Trabzon Genç Müzisyenler Derneği Başkanı Ceyhun Alemdağ, “TRABZONUM BÜYÜKŞEHİR” Projesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte Alemdağ'ın açıklaması: “Trabzon Genç Müzisyenler Derneğinin İnternet ortamında Facebook gruplarda başlatmış olduğu büyük bi

"Trabzonum Büyükşehir" olmalı

Trabzon Genç Müzisyenler Derneği Başkanı Ceyhun Alemdağ, “TRABZONUM BÜYÜKŞEHİR” Projesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İşte Alemdağ'ın açıklaması:
“Trabzon Genç Müzisyenler Derneğinin İnternet ortamında Facebook gruplarda başlatmış olduğu büyük bir ilgi ve hızla büyüyen Trabzonluların ortak çalışması olarak görmek istediğimiz TRABZONUM BÜYÜKŞEHİR Projemizi sizlerle ve Trabzonlularla paylaşmak için buradayız.

Sayın Valimizin belirttiği gibi;
Gerek merkezin nüfus sayısı, gerekse belediyelerin birbirine olan yakınlığı Beşikdüzü'nden Of'a kadar il özel idarelerine ait sınırları ölçtürdüğümüzde 16 km var. Geri kalan değişik belediyelerimizin sınırlarını kapsıyor. Madem böyleyse hep belediyelerden belediyelere geçiş yapıyorsak bunun Büyükşehir belediyesi altında toplanmasında fayda var. Böylelikle de nüfus olarak 700 bini geçiyoruz.

Ve ayrıca Belediye başkanımız Volkan Canalioğlu açıklamalarında ise;

Trabzon çok özel bir kent konumundadır. Bir serbest bölge ile iki organize sanayi bölgesi, Köklü ve büyük bir Üniversite, hareketli yolcu trafiğine sahip uluslararası havaalanı, uluslararası ticarete açık limanı bulunduran Trabzon ili, Doğu Karadeniz Bölgesine ticaret, eğitim, sağlık alanlarında hizmet vermektedir. Diğer bir ifade ile Trabzon bölgenin cazibe merkezidir ve bu nedenle de bölgenin diğer illerinden göç almaktadır. Birçok kamu ve özel sektörün bölge müdürlüklerinin Trabzon'da olması da şehrimizin önemini artırmaktadır. Kentimizde faaliyete geçmiş ve yapımı süren birçok kamu ve özel sektöre ait hastane, sağlık sektöründe ilimizin önde gelen sağlık merkezlerinden biri olmasını sağlamıştır. Yine altyapısı tamamlanmış kurulma aşamasında olan özel üniversiteler ilimizin eğitim merkezi olma özelliğine önemli katkılar yapacaktır.

Bu açıklamalar doğrultusunda 4000 yıllık tarihiyle çeşitli dönemlerde değişik uygarlıklara başkentlik yapmış Karadeniz'in Kültür başkenti olan Trabzon'umuz tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, doğasıyla, ticareti ve büyük Trabzonspor'uyla şehrimiz bu statüyü hak etmektedir. Bu durumda Trabzon'umuzun yetiştirdiği aydınlardan, yazarlardan, müzisyenlerden, gazetecilerden, sporculardan, iş adamlarından, Sivil toplum kuruluşlarından ve özellikle milletvekillerimizden destek beklemekteyiz. Unutulmamalı ki hayalperestler ancak hayalleriyle yaşayabilirler ama idealist insanlar hayallerini çalışarak ve geliştirerek gerçekleştirirler. Trabzon tarihi böyle idealist insanları yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam edecektir.

Trabzon Genç Müzisyenler Derneği tüm bu oluşumun içerisinde Trabzonlularla beraber olmanın heyecanıyla daha sosyal daha renkli ve daha çok tanıtımı amaçlayan işlerle TRABZONUM BÜYÜKŞEHİR projesinde yer almaya devam edecektir. Değerli Trabzonlularında her ne şekilde olursa olsun desteğini alacağının bilincindedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel