Trabzonluyu hiçe sayanlar!

Demokrat Parti İl Başkanı Ali Akar , lojistik bölgenin Trabzon'dan kaydırılmasının ardından tren projesinin de askıya alınması sebebiyle hükümete sert tepki gösterdi. Akar Trabzon'un Ak Parti'li vekillerine de sitem etti.Trabzon'un cazibe merkezi olduğunu

Trabzonluyu hiçe sayanlar!

Demokrat Parti İl Başkanı Ali Akar , lojistik bölgenin Trabzon'dan kaydırılmasının ardından tren projesinin de askıya alınması sebebiyle hükümete sert tepki gösterdi. Akar Trabzon'un Ak Parti'li vekillerine de sitem etti.

Trabzon'un cazibe merkezi olduğunu ve bu özelliğin alınamayacağını belirten Akar "Trabzon Doğu Karadenizin cazibe merkezidir. Tarihi bir kenttir.Bu özelliğini kimse elimizden alamaz.Bir kültür şehridir,sağlık şehridir,eğitim şehridir." dedi.

Akar , AK Parti Rize Milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı Trabzon'un lojistik bölgesine göz dikmekle suçlayarak  "Varlığını Türk varlığına armağan etmeyen Hayati Yazıcı Trabzon’un lojistik bölgesine de göz dikti. Lojistiği kendi ili olan Rize’ye getirecekmiş. Buna kendi başına karar verebilir mi? Asla. Demek ki Tayyip Erdoğan’da aynı düşünüyor. Aynı düşünmese Hayati Yazıcı bunu söyleyebilir mi? Bu bakanların hiçbiri Başbakan'dan habersiz hiçbir şeyi söyleyemezler. Hiçbir icraat yapamazlar. Bak Yazıcı, Trabzon’a ne yapılacaksa hepsini Rize’ye al. Tren hattını da al, Limanı da al. Rize’den doğuya otoyolda yap. Havaalanı da yap ve de Kurtuluş Savaşı'nda en çok şehit ve gazi veren Trabzon’dan her şeyi alın ve Trabzon’dan kurtarın. Mesut Yılmaz’da Trabzon’da olan Bölge Müdürlüklerini kapatmıştı. Şimdi nerede?" ifadelerini kullandı.

Bakan Yazıcı'nın haklı olarak kendi şehrine çalıştığını da sözlerine ekleyen Akar , Trabzon milletvekilerini de sert dille eleştirerek kınadı. Akar, Bakan Erdoğan Bayraktar'ın başbakanın fikr altında buluştuk dediğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı;

" O da Lojistik bölgenin Rize’ye gitmesine karar verenler arasında.Karşı çıkma şansınız var mı? Recep Tayyip Erdoğan ne derse ona uymak zorundasınız. Sende fikir ne gezer. Sizi gidi yağlı kuyrukçular. Eğer Trabzon’u Trabzon’luyu düşünüyorsanız Faruk Özak, Aydın Bıyıkoğlu, Cevdet Erdöl, Safiye Seymenoğlu sizler tepki gösterin. Sizler ne iş yaparsınız. Sizler Trabzon’lu değil misiniz? Sivil toplum örgütlerinden önce siz tepki koymalıydınız. Sizleri kınıyorum. Karşı çıkarsanız Tayyip Erdoğan’a karşı çıkmış olursunuz değil mi? Bu Trabzon halkını ne sandınız. Bu duruma tepki göstermeyene Aziz Nesin sağ olsa ne derdi bilemem."

EN ÇOK OYU TRABZON VERDİ AMA SAHİPSİZ KALDI

Sert açıklamlarına Trabzon'un Ak Parti'ye en çok oyu veren il olduğunu hatırlatarak devam eden Başkan Akar , bu oy oranına rağmen Trabzon'un sahipsiz kaldığını söyledi. Akar sözlerine şöyle devam etti;

"Ne yazık ki Akp ye en çok oy veren Trabzonumuz sahipsiz kalmıştır. Aklı selim Trabzonlulara sesleniyorum.Önümüze sandık geliyor.Hem böyle vekillerden hemde bu Akp iktidarından kurtaralım. Bu ülkeyi karpuz gibi iki kutupa ayıran ve de kavga noktasına getiren bu iktidar iki şehride kavga ettirmeye çalışıyor."

DP Trabzon İl başkanı Ali Akar son olarak partililerine seslenerek "Partinize geri dönün.Trabzon’un hakkı olanı kimseye vermeyelim. Cenab-ı Allah bunlar gibilere fırsat vermesin." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel