Trabzonlu'dan GDO'ya çözüm!

Şükraniye Mahallesi'nde yaşayan 47 yaşındaki Fatma Genç, GDO'lu ürünler nedeniyle sağlıklı beslenemediği gerekçesiyle 7 katlı evinin çatı katına sebze dikti. Köyü şehir merkezine çok uzak olduğu için tarlası olmadığını ifade eden Genç, "Son dönemlerde sağ

Trabzonlu'dan GDO'ya çözüm!


Şükraniye Mahallesi'nde yaşayan 47 yaşındaki Fatma Genç, GDO'lu ürünler nedeniyle sağlıklı beslenemediği gerekçesiyle 7 katlı evinin çatı katına sebze dikti. Köyü şehir merkezine çok uzak olduğu için tarlası olmadığını ifade eden Genç, "Son dönemlerde sağlıklı besin alamıyoruz. Dünya gitgide sağlıksız beslenmeye gidiyor. Marketlere, manava gidiyoruz, hormonlu ve genetiği ile oynanmış sebze ve meyvelerle karşılaşıyoruz. Sağlıklı beslenemiyoruz. Torunumu sağlıklı beslemek istiyorum. Bunu da yapmam için böyle bir yöntem uyguladım" dedi.

KOMŞULARIMA DA DAĞITIYORUM
Evin ihtiyacını balkona saksı içerisine diktiği sebzelerden karşıladığını ifade eden Genç, şunları söyledi: "Yaz aylarında masaya en fazla mevsim salatası koyduğum için domates, biber ve salatalık ektim. Torunum mısırı çok seviyor. Bu nedenle mısır da ektim. Komşularım da bazen gelerek 'Fatma bize biber verebilir misin' diyorlar. Ben de komşularımın sağlıklı beslenmesi için organik olarak yetiştirdiğim sebzeleri onlarla paylaşıyorum."

KENDİLERİNE GÖRE ÇÖZÜM
Fatma Genç’in 25 yaşındaki Harita Mühendisi oğlu Furkan Genç de "Babam ile annem bizim sağlıklı beslenmemiz için evimizin çatı katı ve balkonuna organik sebze dikti. Domates, salatalık, çilek, biber, fasulye, mısır gibi malzemeleri burada yetiştirip bizi besliyorlar. İki yaşında bir yeğenim var. Onu annem burada yetiştirdikleriyle besliyor. Bugün baktığınız zaman GDO’lu ürünlerdeki artış nedeniyle vatandaşlarımız sağlıklı beslenemiyor. Annem ve babam kendilerine göre burada bir çare buldular. Ülke olarak buna bir çare bulmamız gerek" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel