Trabzonlu kızın hayalleri yıkıldı !

 Engelli maaşı alıyordu, dedesi ‘ileride işe yarar’ diye 4 ay sigortalı gösterdi, SGK devreye girdi 7 bin TL cezaya çarptırıldı. Neslihan, o zor kararı aldı; üniversite eğitimini bırakıp işe başladı.TEBLİGAT GELİNCE!Sağır ve dilsiz Neslihan, 2006 yılında

Trabzonlu kızın hayalleri yıkıldı !

 

Engelli maaşı alıyordu, dedesi ‘ileride işe yarar’ diye 4 ay sigortalı gösterdi, SGK devreye girdi 7 bin TL cezaya çarptırıldı. Neslihan, o zor kararı aldı; üniversite eğitimini bırakıp işe başladı.

TEBLİGAT GELİNCE!

Sağır ve dilsiz Neslihan, 2006 yılında özürlü maaşı almaya başladı. 2008’de dedesi, ‘İleride faydası olur’ düşüncesiyle Neslihan’ı sadece 140 gün sigortalı gösterdi. Bu arada Antakya’da yapılan Türkiye Engelliler Güzellik Yarışması’na katıldı, üçüncü seçildi. Geçen yıl KTÜ El Sanatları Bölümü’nü kazanan Neslihan, gelen bir tebligatla şoka girdi.

NEREDEN BİLELİM?

Asgari ücretle çalışan baba Yusuf Yılmaz, kızının sigortalandığını SGK’ya bildirmediği için aldıkları özürlü maaşını geri ödemesi için mahkemeye verildi. Mahkeme, Yılmaz ailesini ayda 500 TL taksitle 7 bin lirayı geri ödemesine mahkum etti. Baba Yılmaz, özürlü maaşı alırken sigortalı çalışılmayacağı ile ilgili maddeyi bilmediklerini anlattı.

HAYATIMIZ KARARDI

Parayı ödemeye başlayan baba Yılmaz, “1200 lira maaş almıştı, aldığını zaten devlete ödedi ama kanun katıymış” derken, gelişmelere üzülen Neslihan üniversiteyi bırakma kararı aldı. Babası, “Karşı çıktık ama ceza ve okul masrafları varken konsantre olamayacağını söyledi, kararından dönmedi. Kanun ayrıntısını bilmemek, hayatımızı kararttı” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel