Trabzonlu gazi hakkını almak için greve başladı!

 Asker olduğu yıllarda katıldığı bir çatışma sırasında gözünde yüzde 90 görme kaybı olan Trabzonlu eski komando er İbrahim Başar, 19 yıldır gazilik unvanını almanın mücadelesini veriyor. Gazilik unvanının verilmemesi üzerine Başar, açlık grevi başlattı.19

Trabzonlu gazi hakkını almak için greve başladı!

 Asker olduğu yıllarda katıldığı bir çatışma sırasında gözünde yüzde 90 görme kaybı olan Trabzonlu eski komando er İbrahim Başar, 19 yıldır gazilik unvanını almanın mücadelesini veriyor. Gazilik unvanının verilmemesi üzerine Başar, açlık grevi başlattı.
1993-94 yılları arasında Bolu İkinci Komando Tugayı’nda askerlik yaptığı esnada doğu görevine giderek burada terör örgütü ile girdikleri bir çatışma sonrasında sağ gözünde yüzde 90 görme kaybı oluşan İbrahim Başar (41), 19 yıldır gazilik unvanının kendisine hak ettiği halde verilmediğini iddia etti.


Bütün hukuk yollarını denemesine rağmen hepsinin kapandığı iddia eden Başar, “1994 yılında Diyarbakır Silvan’da PKK terör örgütü ile girmiş olduğumuz çatışma sonucunda sağ gözümden yaralandım. Yaralandığım zaman gözüm yüzde 20 görmüyordu. Geçen zaman kaybında gözümün görmeme oranı yüzde 90’lara yükseldi. Sonuç itibariyle şu anda işsizim. İşsiz kaldığım için gazilik haklarımı istedim. Bütün hukuk yollarını denedim ama hepsi kapandı” dedi.


Tek istediği şeyin gazilik unvanının verilmesi olduğunu dile getiren Başar, “Biz gazilik hakkını istiyoruz, hakkımız olan şeyi istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 19 yıldır bana borcu var. Türkiye Cumhuriyeti bir gazisine sahip çıkamadı. Dilerim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türk halkı gazisine sahip çıkar” ifadelerini kullandı.

"ORUÇ TUTTUĞUM HALDE AÇLIK GREVİ YAPIYORUM"
Hem oruç tuttuğunu, hem de açlık grevi yaptığını kaydeden Başar, “Orucumu tutuyorum, akşamları eşimle birlikte tartışıyoruz. Oruç tuttuğum için bir bardak su ve yarım tas çorba ile beraber bu grevi devam ettiriyorum. Eşim de kızıyor bana 'hem oruç tutuyorsun, hem grev yapıyorsun' diye. Zor oluyor ama ben hakkım olan şeyi istiyorum. Kimsenin sadakasına ihtiyacım yok. Bu grevden dolayı başıma bir şey gelirse bunun bütün suçlusu Türkiye Cumhuriyeti’dir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel