Trabzonlu firari Şırnak'ta

Trabzon'un, 3 Ağustos 2005 gecesi restoran çıkışında başlayan kavgada Ahmet Başkan'ı (42) kurşunlayarak öldürdüğü iddiasıyla olay tarihinden beri aranan ve yapılan tüm çalışmalara rağmen izine bir türlü ulaşılamayan Tevfik A. (32), Şırnak'ın Cizre İlçesi'

Trabzonlu firari Şırnak'ta

Trabzon'un, 3 Ağustos 2005 gecesi restoran çıkışında başlayan kavgada Ahmet Başkan'ı (42) kurşunlayarak öldürdüğü iddiasıyla olay tarihinden beri aranan ve yapılan tüm çalışmalara rağmen izine bir türlü ulaşılamayan Tevfik A. (32), Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yakalandı. Cizre Sulh Ceza Mahkemesi, acilen Trabzon'a gönderilmesi kaydıyla zanlıyı tutukladı.

Tartışma Kanlı Bitmişti!
TRABZON'UN, Atatürk Alanı'nda meydana gelen olayda dönemin TS 67 Taraftarlar Derneği Başkanı Selim Doğan da bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. İddialara göre restoran çıkışında Ahmet Başkan ile Selim Doğan arasında başlayan tartışma büyüyünce, Ahmet Başkan Selim Doğan'ı bıçaklamış, Doğan'ın azmettirdiği Tevfik A. ise silahla Ahmet Başkan'ı öldürmüştü.

OLAYDAN 1 gün sonra Selim D.'ın kardeşi Adem Doğan, Osman Özdemir tarafından öldürülmüş ve olay intikam cinayeti olarak yorumlanmıştı. Özdemir'e 38 yıl ceza verilirken, Ahmet Başkan cinayetiyle ilgili ise Tevfik A. hakkında, 'kasten insan öldürmek' suçundan dava açılmıştı. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava, zanlı yakalanamadığı için karara bağlanamamıştı.

Trabzon'da, 3 Ağustos 2005 gecesi restoran çıkışında başlayan kavgada Ahmet Başkan'ı (42) kurşunlayarak öldürdüğü iddiasıyla olay tarihinden beri aranan ve yapılan tüm çalışmalara rağmen izine bir türlü ulaşılamayan Tevfik A. (32), Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yakalandı. Cizre Sulh Ceza Mahkemesi, acilen Trabzon'a gönderilmesi kaydıyla zanlıyı tutukladı.

TARTIŞMA KANLI BİTMİŞTİ
Trabzon'un Atatürk Alanı'nda meydana gelen olayda dönemin TS 67 Taraftarlar Derneği Başkanı Selim D. da bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. Olayın ardından ifadelerine başvurulan görgü tanıklarının da anlatımları doğrultusunda savcılık kayıtlarına geçen iddialara göre, restoran çıkışında Ahmet Başkan ile Selim Doğan arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgada dönüştü.

Bu sırada Selim Doğan'ın yanındakilerden biri Ahmet Başkan'a yumruk atınca, Başkan da bıçak çekerek Selim Doğan'ı yaraladı. Aldığı bıçak darbesiyle yere düşen Selim Doğan, yine savcılık iddianamesindeki iddialara göre yanındaki Tevfik A.'ya, 'Vur şunu' diye bağırdı. Silahını çeken Tevfik A., ateş ederek Ahmet Başkan'ı öldürüp kaçtı. İfadesinde, azmettiricilik suçlamalarını kabul etmeyen Selim Doğan ise, Ahmet Başkan'ın kendisini bıçakladıktan sonra Tevfik A.'nın üzerine yürüdüğü ve Tevfik A.'nın da bu sırada ateş ettiğini ileri sürdü.

YOL KONTROLÜNDE YAKALANDI
Olayın ardından kayıplara karışan Tevfik A. hakkında, Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten insan öldürmek' suçundan dava açıldı. Aynı davada, tutuksuz yargılanan Selim Doğan'ın da cinayete azmettirmek suçundan cezalandırılması istendi. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bu dava, zanlı Tevfik A. yakalanamadığı için bugüne kadar karara bağlanamadı. Yapılan tüm çalışmalara rağmen ele geçirilemeyen Tevfik A., 13 Kasım günü Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde jandarma tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Cizre'de yol kontrolü yapan Kurumcu Jandarma Karakolu ekipleri tarafından yakalanan Tevfik A., çıkarıldığı Cizre Sulh Ceza Mahkemesi tarafından en kısa sürede Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne götürülmek kaydıyla tutuklandı. Tevfik A. hakkında ömür boyu hapis cezası talep ediliyor. Öte yandan hatırlanacağı gibi Ahmet Başkan'ın ölümüyle sonuçlanan olaydan bir gün sonra Selim Doğan'ın kardeşi Adem Doğan, Osman Özdemir tarafından kurşunlanarak öldürülmüş ve yaklaşık 7 ay sonra yakalanan Özdemir, mahkeme tarafından 38 yıl 9 ay hapis cezasına mahkûm edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler