Trabzonlu doktorlar seminer verdi

Doğu Karadeniz Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği'nin ilk Ulusal Güz Toplantısı, "Otoimmün Büllöz Hastalıklar" başlığı altında 200'e yakın dermatoloğun katılımı ile 13-14 Eylül 2013 tarihlerinde KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.Başkanlığını

Trabzonlu doktorlar seminer verdi

Doğu Karadeniz Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği'nin ilk Ulusal Güz Toplantısı, "Otoimmün Büllöz Hastalıklar" başlığı altında 200'e yakın dermatoloğun katılımı ile 13-14 Eylül 2013 tarihlerinde KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Başkanlığını KTÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Sevgi Bahadır'ın yürüttüğü iki günlük toplantıda, yurtiçinden birçok bilim insanının yanı sıra, ABD, İsviçre, Fransa, Almanya ve Macaristan'dan konunun uzmanı bilim insanları da konferanslar verdiler. Toplantının ardından katılımcılar Sümela, Ayder ve Batum gezileri ile bölgenin güzelliklerini keşfetti.

Toplantının sekreterliklerini KTÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Savaş Yaylı ve Yrd. Doç. Dr. Deniz Aksu Arıca yürüttü. Otoimmün büllöz hastalıkların nadir görülmekle birlikte ölümcül seyredebildiğini belirten Doç.Dr.Savaş Yaylı, toplantılarında, özellikle üniversite hastaneleri ve eğitim-araştırma hastanelerinde yatırılarak tedavi edilen hastaların tanı ve tedavisindeki yeniliklerin konuşulduğunu ve bilimsel anlamda çok verimli bir toplantı yaşandığını belirtti. Aynı zamanda Avrupa Dermatoloji Forumu ve Avrupa Dermatoveneroloji Derneği'nin Otoimmün Büllöz Hastalıklar Tedavi Kılavuzu'nun yazarları arasında yer alan iki Türk öğretim üyesinden birisi olan Doç.Dr.Savaş Yaylı, toplantının bu nadir hastalık grubu üzerinde güncel bilgileri gözden geçirme fırsatı sunmasının yanında, ulusal ve uluslararası alanda Trabzon'un ve KTÜ'nün tanıtımına da katkıda bulunduğunu anlattı.

yabancilarla.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler