Trabzon'dan ülkeye örnek davranış!

Trabzon Cumhuriyet Ortaokulu’nda uzun yıllar hizmetli olarak görev yaparak emekli olan Recep Davulcu, okul yönetimi tarafından Türkiye'de belki de örnek olacak şekilde plaketle uğurlandı. Plaketini alan Recep Davulcu'nun şiirli vedası ise hem duygulandırd

Trabzon'dan ülkeye örnek davranış!
Trabzon Cumhuriyet Ortaokulu’nda uzun yıllar hizmetli olarak görev yaparak emekli olan Recep Davulcu, okul yönetimi tarafından Türkiye'de belki de örnek olacak şekilde plaketle uğurlandı. Plaketini alan Recep Davulcu'nun şiirli vedası ise hem duygulandırdı, hem de güldürdü.
 
Hafta sonu tatiline girmek için okul bahçesinde toplanan öğrenciler dün buruk bir veda yaşadı. Uzun yıllar okulda kendilerine hizmetli olarak hizmet eden Recep Davulcu'nun veda töreni nedeniyle duygusal anlar yaşayan öğrenciler Recep ağabeylerine zaman zaman tezahüratlarda bulundu. Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Mehmet Cemal Kalyoncu, Davulcu’nun okulda uzun yıllar hizmet verdiğini hatırlatarak kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar diledi. Müdür Kalyoncu, “Recep Davulcu okulumuzda uzun yıllar görev yaptı. Özellikle okulumuzun güvenlik açısından olsun korunması açısından geceleri soğukta nöbet tuttu. Hepimiz mutlaka bir gün bu kutsal yuvadan bir şekilde ayrılacağız. Recep amcanızın da görev süresi sona erdi artık ayrılmak zorunda. Ben kendisine okulumuza yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kalyoncu'nun konuşması sırasında duygulandığı ve gözlerinin dolduğu gözlenen Recep Davulcu, kendisine güzel bir veda töreni hazırlayan okul yönetimine teşekkür etti. Yıllarını verdiği okuluna bir şiirle veda etmek istediğini belirten Davulcu “Cumhuriyet Okulum “adı verdiği şiirini okudu. Davulcu'nun okuduğu şiir öğrencileri zaman zaman güldürürken, zaman zaman da ağlattı.
 
Şiir şöyle:
 
“Sahip çıktı bana Cumhuriyet Okulu.
 
Çok zamanlarım geçti, hepsi de dolu dolu.
 
Bahçesine diktiğim fidanlar ağaç oldu.
 
Çok çabuk geçti yıllar. Şimdi zamanım doldu.
 
Buradaki hocaların, sevdim hepsini sevdim.
 
Acılı günlerimi, ben hep onlarla yendim.
 
Bu okulda unuttum, dertleri kederleri.
 
Saygıyla anacağım, candan öğretmenleri.
 
Baba gibi sevmiştim, ben Cemal Kalyoncu'yu,
 
Alkışla uğurlayın bu aşık Davulcu'yu.
 
Hizmetli arkadaşlar hepinizi çok sevdim.
 
Mangalı ben yakardım, İbrahim Hayal yerdi.
 
Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyettir,
 
Yolum haklarınızı bana helal edin diyorum.
 
Sizden son bir isteğim sakın kırmayın beni.
 
Atatürk’ün yolunda sevin; canım ülkemi”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel