Trabzon'dan Ağrı'ya mısır satmaya gidiyor

Ağrı'ya 15 yıldır Mısır satmak için gelen Ali Gündoğdu (48), Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yaşadığını ve yaz aylarında Trabzon'dan  Eleşkirt ilçesine gelip burada Mısır sattığını ifade ederek, günlük yaklaşık 120 tane Mısır sattığını söyledi.Gündoğdu, El

Trabzon'dan Ağrı'ya mısır satmaya gidiyor

Ağrı'ya 15 yıldır Mısır satmak için gelen Ali Gündoğdu (48), Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yaşadığını ve yaz aylarında Trabzon'dan  Eleşkirt ilçesine gelip burada Mısır sattığını ifade ederek, günlük yaklaşık 120 tane Mısır sattığını söyledi.

Gündoğdu, Eleşkirt halkının kendisine çok yardımcı olduğunu, çok şirin ve insanlarının da misafirperver ve iyi insanlar olduğunu belirterek, "Ben  aslen Trabzonluyum. 15 yıldır yaz aylarında Eleşkirt'e gelip burada süt mısırı pişirip satıyorum. Geceleri de arabamın içinde yatıyorum. Ekmek parası kazanmak için geliyorum. Buranın halkı çok iyi yıllardır buraya geliyorum hiçbirinden zarar görmedim. Buranın insanı yabancı bir şehirden gelen insanlara çok sahip çıkıyor. Ekmeğimi buradan kazanıyorum. Buraya Mısır hasadı başladığı zamanlarda geliyorum. 2-3 ay kalıyorum. Her hafta Trabzon'a gidip hem ailemi görüyorum hem de Mısır getiriyorum" şeklinde konuştu.

Geçimini yazın Mısır, kışın da kestane satarak sağladığını ifade eden Gündoğdu, "Eleşkirt'i çok sevdim. Buranın insanları çok iyi gerçekten. Ben de ekmeğimi mısırdan çıkarıyorum. Günde yaklaşık 120 tane Mısır satıyorum. Tanesini 1,5 liradan satıyorum. Bu, mevsimlik bir iş ve zahmeti fazla ama Allah'a şükür ekmek paramı çıkarıyorum. Parası olmayan çocuklara ise ücretsiz Mısır vererek Mısır satışımın zekatını da böyle veriyorum" dedi.

İlçe esnaflarından Hamza Yazıcı ise Trabzon'dan kalkıp Ağrı'ya ekmek parası kazanmak için gelen Gündoğdu'ya ilçe halkı ve esnafı olarak destek olmaya çalıştıklarını anlatarak, "Buraya gelen Ali kardeşimize destek olmaya çalışıyoruz. Trabzon mısırının lezzeti doyumsuzdur gerçekten. Ali kardeşimiz, bize Trabzon mısırını tattırıyor burada. Artık o da bizden biri oldu, komşumuz sayılır. Çok güzel Mısır pişiriyor. Geceleri de gelip burada Mısır alıp yiyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel