Trabzon'daki cinayet zanlısı Mersin'de yargılanacak

Yargıtay, büfe işletmecisi Nizamettin Gültekin'i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla Trabzon'da yargılanan ve  duruşmalarda sırasında maktülün yakınlarının saldırısına uğrayan sanığın, güvenlik gerekçesiyle Mersin'de yargılanmasına karar verdi. Trabzon 1. A

Trabzon'daki cinayet zanlısı Mersin'de yargılanacak
Yargıtay, büfe işletmecisi Nizamettin Gültekin'i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla Trabzon'da yargılanan ve  duruşmalarda sırasında maktülün yakınlarının saldırısına uğrayan sanığın, güvenlik gerekçesiyle Mersin'de yargılanmasına karar verdi.
 
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanık Hasan Yüksel (43) katılmadı.
 
Mahkeme heyeti başkanı, dava dosyasının, kamu güvenliği gerekçesiyle Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin ilamıyla Mersin Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakline karar verildiği belirtti.
 
Bu konuda görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı da sanık Hasan Yüksel hakkında, Nizamettin Gültekin'i (63) öldürdüğü gerekçesiyle mahkemelerinde dava açıldığını ancak Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin davanın Trabzon'da görülmesinin kamu güvenliği açısından tehlike oluşturduğu için Mersin Ağır Ceza Mahkemesine görülmesine karar verdiğini anımsattı. Savcı, bu nedenlerle dava dosyasının ''yetkisizlik kararı" verilerek Mersin Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini istedi.
 
Kararını açıklayan mahkeme heyeti de Yargıtay'ın kararı ve Cumhuriyet savcısının görüşü doğrultusunda, sanık Yüksel'in Mersin Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması gerektiğini belirterek,  "yetkisizlik kararı" verdi. Mahkeme, dava dosyasının Mersin Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.
 
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi bir önceki duruşmada, Yüksel'in can güvenliğini gerekçe göstererek davanın Trabzon dışındaki bir mahkemede görülmesini talep etmesi üzerine, bu konuda bir karar verilmesi için dava dosyasını Adalet Bakanlığı'na göndermişti.
 
Hasan Yüksel'in yargılandığı davanın duruşmalarında, öldürülen Gültekin'in yakınları, duruşma salonunda ve adliye çıkışında Yüksel'i dövmek isteyince güvenlik görevlileri ile aralarında arbede yaşanmıştı. Yüksel, son duruşmaya tutuklu bulunduğu Bahçecik'teki Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan jandarma ekiplerince "akrep" tabir edilen zırhlı araçla getirilmişti.
 
Trabzon'un Yalı Mahallesi Kahramanmaraş Caddesi'nde büfe işleten Nizamettin Gültekin'i (63), 11 Şubat 2013'de bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Hasan Yüksel'in (43), "canavarca hisle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel