Trabzon'da yüksek kesimlere kar yağdı

Trabzon, Bayburt ve Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar, yaşamı olumsuz etkiledi.Doğu Karadeniz'in sahil ve orta kesimlerinde iki gündür etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde dün akşamdan beri yerini kara bıraktı. Trabzon-Gümüşhane sınırında

Trabzon'da yüksek kesimlere kar yağdı

Trabzon, Bayburt ve Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar, yaşamı olumsuz etkiledi.

Doğu Karadeniz'in sahil ve orta kesimlerinde iki gündür etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde dün akşamdan beri yerini kara bıraktı. Trabzon-Gümüşhane sınırında 2 bin metreyi aşkın yaylalarda kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti.

Bölgede özellikle Camiboğazı ve Kadırga gibi besicilerin bulunduğu yaylalarda otlaklar karla kaplanınca hayvanların beslenmesinde sorun yaşanmaya başladı. Besiciler hayvanlarını şimdilik ellerindeki yem ve otlarla beslemeye çalışıyor. Kar ile birlikte enerji nakil hatlarında arızalar meydana geldi, yaylalarda elektrik kesintisi yaşandı.

Yaz mevsimini geçirmek üzere yaklaşık beş ay önce hayvanlarıyla yaylalara göç eden besiciler bu kez, daha alçak rakımlı köy ve mezralarına gitmek için kar nedeniyle kapanan yolların açılmasını beklemeye başladı.

Gümüşhane'de ise yüksek kesimlerdeki köylerde karın erken yağması sonucu çok sayıda meyve ağacı kar altında kaldı.  Kar ile birlikte dağların zirveleri beyaza bürünürken, henüz yapraklarını dökmeyen ormanlık alanlarda ise göze hoş gelen manzaralar oluştu.

 Bayburt’ta da dün akşam saatlerinden sonra etkisini gösteren kar sonucu yüksek kesimler beyaz örtüye büründü.

Meteoroloji yetkilileri, kentte hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi 2 dereceye kadar düştüğünü, soğuk ve yağışlı havanın hafta sonu da etkili olacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler