Trabzon'da yeni proje

Trabzon Ticaret Borsası ve Caceres Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği ve bilgi alışverişi oluşturarak çevre, gıda güvenliği, teknoloji eve enerji alanlarındaki iyi uygulamaları transfer etmek, işletmeler üzerinde değerlendirmek, geliştirmek ve uyg

Trabzon'da yeni proje

Trabzon Ticaret Borsası ve Caceres Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği ve bilgi alışverişi oluşturarak çevre, gıda güvenliği, teknoloji eve enerji alanlarındaki iyi uygulamaları transfer etmek, işletmeler üzerinde değerlendirmek, geliştirmek ve uygulamak amacıyla 200 üye işletmenin AB ile entegrasyonunu sağlamaya katkı bulunulacak.

Trabzon Ticaret Borsası Proje Koordinatör yardımcısı Selda Muhcu, projenin yaklaşık 1 yıl önce başladığını söyledi. Muhcu, “İspanyollar'la ortaklaşa yürüttüğümüz bir proje. İspanyollar'la çalışmamızın nedeni yenilik bakımından bizden önde olmalarıydı. Ayrıca Avrupa Birliği üyesi bir ülke. Tarım bakımında Trabzon’da tarımcılıkla ilgili çalıştığımız için tarım bakımında da gelişmiş bir ülke. Bugün İspanyollar'la yol aldıktan sonra 200 üye işletmemize analiz ettik. Yenilik kapasitesini, AB standartlarını uyumunu ölçtük. Şuanda değerlendirmelerde bulunuyoruz ve işletmelere önerilerde bulunacağız” dedi.

Extremadura Üniversitesi Yenilik Transferi Uzmanı Jesus Rivas ise “Bu proje ile birlikte şirketlerin rekabet gücünü arttırmayı amaçlıyoruz. Bu proje ile birlikte şirketlerin pazarlardaki durumlarını güçlendireceğiz” diye konuştu.

Öte yandan, Türkiye Avrupa Odalar Forumu ikinci hibe programı kapsamında Trabzon Ticaret Borsası tarafından yürütülmekte olan Yenilik AB Standartlarını Getirecek Projesi’nin açılış ve bilgilendirme toplantısı Cuma günü Trabzon’da bir otelde yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel