Trabzon'da yeni adli yıl başladı

Trabzon Barosu Başkanı Avukat Veysel Malkoç, adli tatilin günümüzde anlamını kaybettiğini ve davaların uzamasına sebep olduğunu vurgulayarak adli tatilin hukuk camiası içinde sorgulanması gerektiğini söyledi. Trabzon'da adli yılın açılışı dolayısıyla Adli

Trabzon'da yeni adli yıl başladı

Trabzon Barosu Başkanı Avukat Veysel Malkoç, adli tatilin günümüzde anlamını kaybettiğini ve davaların uzamasına sebep olduğunu vurgulayarak adli tatilin hukuk camiası içinde sorgulanması gerektiğini söyledi.


Trabzon'da adli yılın açılışı dolayısıyla Adliye Sarayı önünde tören düzenlendi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nakittin Buğday, Trabzon Barosu Başkanı Avukat Veysel Malkoç'un yanı sıra hakim, savcı, avukat ve adliye personeli törende hazır bulundu.


Adli Yıl açılışı dolayısıyla Trabzon Barosu Başkanı Veysel Malkoç, Adliye Sarayında basın açıklaması yaptı. Yargı bağımsızlığının yıllardır tartışılmasına rağmen bu konuda bir ilerleme sağlanamadığına işaret eden Malkoç, yargıç ve savcıların atamalarında siyasal aktörlerin yer alması ile yargıç ve savcı denetimlerinin Adalet Bakanlığı'na bağlı müfettişler tarafından yapılmasının hukuk devleti açısından kabul edilemez bir olgu olduğunu savundu.

Yargının siyasallaşması ya da siyasetin yargıya hükmetmesi tehlikesinin bertaraf edilmesi için tarafsız, bağımsız ve siyaset dışı bir yargı sisteminin şart olduğunun altını çizen Malkoç, bunun aynı zamanda demokrasinin ve yurttaşların en önemli güvencesi olduğunu belirterek bağımsız ve güçlü yargının da ancak bağımsız ve güçlü bir savunmayla mümkün olabileceğini ifade etti.


Adli tatilin de günümüzde özelliğini kaybettiğini ve ciddi bir biçimde sorgulanması gerektiğini dile getiren Veysel Malkoç, “Cumhuriyetin ilk yıllarında harman başındaki köylünün şehre gelme sorunu yaşamaması için düşünülen adli tatilin günümüz şartlarında hiçbir anlam taşımadığı ve davaların uzamasına sebep olduğu açıktır. Adli tatilin kaldırılması artık bir zorunluluk haline gelmiştir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel