Trabzon'da yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı 19 Aralık 2013

Trabzon havalimanında gerçekleştirilen yangın tatbikatını gerçeği aratmadı.

Trabzon'da yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı 19 Aralık 2013

Trabzon havalimanında gerçekleştirilen yangın tatbikatını gerçek sanan vatandaşlar itfaiyeye ve gazete bürolarını arayarak yangın ihbarında bulundu.

Trabzon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, sağlık ekipleri ve sivil savunma ekiplerinin katılımıyla gerçekleşen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikattan haberdar olmayan bazı hastalar büyük şaşkınlık yaşayarak 110 itfaiye telefonunu ve gazete bürolarını arayarak yangın ihbarında bulundular.

Trabzon Havalimanında olası afet ve yangınlara hazırlık amacıyla yangın tatbikatı Trabzon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Trabzon Arama Kurtarma Derneği ekipleri ve Havalimanı afet planında görevli personelin katıldığı tatbikatta senaryo gereği havalimanı pistinde lastik yakıldı ve alarm verildi.

Alarmla birlikte görevli personel havalimanında tahliye işlemine başlarken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale ettiği tatbikat öncesi havalimanında bulunan yolcular ve yakınlarının panik yapmamaları konusunda uyarılmasına rağmen itfaiye ve ambulansları görünce yaşananları gerçek zannederek 110 itfaiye ve gazete bürolarını arayarak yangın ihbarında bulunmaları dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber